Sokker

  Vi har satt sammen et utvalg av sokker til deg som gjør det mulig å velge sokker av høyeste kvalitet til enhver arbeidssituasjon. For å sikre komfort dagen lang må sokker til arbeidet være mer slitesterke, ha bedre polstring samt sitte bedre fast på foten sammenlignet med vanlige sokker. MASCOT bruker derfor de beste råvarer og teknologier.

  Fukttransporterende - Piktogram

  Skal håndtere fukten

  Føttene dine avgir fukt. Det er sokkenes oppgave å håndtere fukten, slik at føttene ikke føles våte og følgelig blir kalde. Sokker av syntetisk materiale er gode til å transportere bort svette, slik at de tørker raskt. Hvis fukten lett kan komme ut av skoen, er syntetiske materialer et opplagt valg.

  Arbeidssokker skal regulere varmen

  Sokker som inneholder ull er vanligvis tykkere, og dermed varmere. Til gjengjeld har ull fantastiske fukt- og temperaturregulerende egenskaper. Ull kan absorbere, det vil si romme, mye fukt. Som følge av ullens vannavstøtende overflate, vil ikke ull føles fuktig mot huden. Ullen bevarer også de temperaturregulerende egenskapene selv om ullen er våt. Tykke sokker vil typisk også avlaste fotputene.

  Gode råd for valg av sokker

  Mens sko/støvler sørger for støtte og stabilitet, gir sokker god komfort til hud og føtter. Sokkenes viktigste oppgave er å regulere varme, håndtere fukt og sikre at foten har det godt i fottøyet. Komforten er svært viktig når du har på arbeidssokkene opptil 10–12 timer om dagen.

  Velg riktig størrelse

  Ved valg av sko ønsker en ofte at det er ekstra god plass i skoene. Ved valg av sokker, bør man tenke motsatt. En god sokk skal sitte helt tett inntil foten, og den smyger seg rundt fotens form ved hjelp av elastiske materialer. Det er bedre å velge sokker som er litt for små, enn for store sokker. Hvis sokkene sitter løst, vil de gli ned, og dermed har du sokker som gir gnagsår. Du bør også tenke på at tykke sokker har en tendens til å bli litt løsere enn tynne sokker.