Finn riktig størrelse

Riktig størrelse er avgjørende for arbeidsklærnes funksjon, komfort og sikkerhet. Blant utvalget til MASCOT finnes det mange produkter med utforming som passer både for dame og herre. I tillegg finner du også MASCOT-produkter som er spesielt designet for damer, samt et utvalg for barn.

Hent måleskjema (PDF)

Det er forskjellige mål å ta avhengig av hvilket plagg du ønsker. Dersom målet ditt ikke samsvarer med en bestemt størrelse, bør du vanligvis bevege deg mot høyre i tabellen og velge en størrelse større.

Når du skal finne riktig størrelse, får du et mer nøyaktig måleresultat hvis noen andre måler deg. Ta målene tett inntil kroppen, og når du måler livvidden skal målebåndet holdes stramt. Husk også å måle benlengden din. For de fleste MASCOT-buksene kan du velge mellom tre lengder.

Prøv klærne! På den måten kan du være sikker på at klærne sitter som de skal.

Vi hjelper deg gjerne hvis du er i tvil

Når vi utvikler nye arbeidsklær, stiller vi krav til klærnes funksjoner samt hvilke standarder de skal oppfylle for deg. Vi har oversikt over sertifiseringer og reguleringer for arbeidsklærne vi utvikler. Hvis du har spørsmål om størrelse, passform eller krav til arbeidsklær, så ta gjerne kontakt med oss. Vi er her for å hjelpe deg med å velge de helt rette arbeidsklærne fra MASCOT.

Dame

I MASCOTs produktutvalg finner du produkter som er spesielt utviklet for kvinner.

Du finner MASCOTs damebukser, -shorts og skjørt i to forskjellige passformer. Det er kroppsmålene dine som avgjør hvilken passform du skal velge. De to damepassformene heter: DIAMOND og PEARL.

To trinn til å finne bukser/skjørt/shorts som passer perfekt for deg:

1) Finn din passform

Din MASCOT-passform avhenger av kombinasjonen av livvidden (måles på det smaleste) og hoftevidden (måles på det bredeste). En tommelfingerregel er at hvis forskjellen mellom livvidden og hoftemålet er mer enn 20 cm, bør du velge DIAMOND-passformen. Hvis forskjellen mellom livvidden og hoftemålet er mindre enn 20 cm, så bør du velge PEARL-passformen.

2) Finn din størrelse

Du finner din størrelse ved å måle hoftevidden din rundt hoftenes bredeste punkt. Finn din passform på skjemaet under: Finn størrelsen din i skjemaet ut fra hoftevidden.

Se etter symbolet ved siden av produktet for å se om det har passformen Diamond eller Pearl.

Husk også å måle benlengden. Alle damebuksene til MASCOT er tilgjengelige i to lengder: 76 cm og 82 cm.

Barn

Blant utvalget til MASCOT finner du også produkter for barn. For å finne riktig størrelse bør du, som en regel, velge størrelse ut fra barnets høyde.

Fottøy

Fottøyet til MASCOT kommer i størrelsene 35–48 og med tre forskjellige bredder: 8, 10 og 11. MASCOT-størrelsene er gjennomsnittlige sammenlignet med vanlige skostørrelser. Dersom du vanligvis bruker størrelse 42 er denne størrelsen sannsynligvis riktig for MASCOT-sko også. Det anbefales å alltid prøve sko før du kjøper dem.

Finn de rette arbeidsklærne fra MASCOT – Tips til måling

  • Mål tett inntil kroppen
  • Få en annen person til å måle deg, slik at du har det optimale utgangspunktet til å velge arbeidsklær i rett størrelse
  • Målebåndet skal strammes når livvidden måles
  • Benlengden er svært viktig, spesielt hvis arbeidsklærne har lommer og funksjoner på bena
  • Bestem deg for hvilken passform du ønsker på arbeidsklærne. MASCOTs arbeidsklær har ulike passformer, slik at du kan finne den som er ideell for deg
  • Spør din MASCOT-kontaktperson eller -forhandler hvis du er i tvil om du har valgt rett størrelse eller passform