Måleskjema

Det er viktig at arbeidsklærne har rett størrelse og sitter godt i forhold til de funksjoner og standarder arbeidsklærne skal oppfylle. Hos MASCOT har vi fokus på ergonomien i arbeidsbuksene og plasseringen av lommer, verktøystropper og reflekser på verneklærne. Hvis buksene ikke passer, kan du risikere at klærne sitter dårlig og at kneputene ikke får rett plassering. Sertifiserte verneklær kan også miste sertifiseringen dersom lengden på ermene og buksebena ikke passer fordi refleksenes synlighet kan reduseres.

Powered by mascotworkwear.no

Hvordan finne rette størrelser

Hos MASCOT følger produktenes passform den generelle utviklingen og moten for klær. Hvis du for eksempel ønsker en tradisjonell og romslig passform med høy midje, anbefaler vi produkter fra MASCOT® ORIGINALS og MASCOT® IMAGE samt sikkerhetsseriene MASCOT® SAFE ORIGINALS og MASCOT® SAFE IMAGE. Produkter fra MASCOT® FRONTLINE, MASCOT® UNIQUE og MASCOT® HARDWEAR samt sikkerhetsseriene MASCOT® SAFE SUPREME og MASCOT® SAFE LIGHT har en smalere og mer moderne passform.

Ved bytte til MASCOT er det viktig at du tar målene dine første gang. MASCOT fører også halve størrelser. På denne måten er du sikret å få en størrelse som sitter perfekt. Den rette størrelsen finner du ved å ta målene dine. Målingen skal foretas i kroppsnære klær tett inntil kroppen fordi målene da kommer nærmest opp mot din egen kroppsstørrelse. For å sikre at målingen blir korrekt bør du få en annen person til å måle deg. Dette er meget viktig fordi du selv ikke kan stramme målebåndet nok til å være sikker på at størrelsen blir korrekt. Når du først har funnet den rette størrelsen for din MASCOT arbeidsbukse eller jakke, er det enkelt å bestille nye arbeidsklær neste gang. Hvis du ønsker å bestille en kjeledress, kan du bestille samme størrelsen du målte til arbeidsbuksene.

MASCOT produserer arbeidsklær til alle. Arbeidsklærne være passer derfor også kvinner. Noen kvinner er smalere rundt livet enn hoftene. Du skal derfor måle hoftevidden for å få den beste passformen. Til kvinner anbefaler vi MASCOT® FRONTLINE fordi denne buksen er smalere og ikke har så mange lommer på bena.

Finn de rette arbeidsklærne fra MASCOT – Tips til måling

  • Mål tett inntil kroppen
  • Få en annen person til å måle deg, slik at du har det optimale utgangspunktet til å velge arbeidsklær i rett størrelse
  • Målebåndet skal strammes når livvidden måles
  • Benlengden er svært viktig, spesielt hvis arbeidsklærne har lommer og funksjoner på bena
  • Bestem deg for hvilken passform du ønsker på arbeidsklærne. MASCOTs arbeidsklær har ulike passformer, slik at du kan finne den som er ideell for deg
  • Spør din MASCOT-kontaktperson eller -forhandler hvis du er i tvil om du har valgt rett størrelse eller passform

Vi hjelper deg gjerne hvis du er i tvil

Når vi utvikler nye arbeidsklær, stiller vi krav til klærnes funksjoner samt hvilke standarder de skal oppfylle for deg. Vi har oversikt over sertifiseringer og reguleringer for arbeidsklærne vi utvikler. Hvis du har spørsmål om størrelse, passform eller krav til arbeidsklær, så ta gjerne kontakt med oss. Vi er her for å hjelpe deg med å velge de helt rette arbeidsklærne fra MASCOT.