EN 17353

  MASCOTs EN 17353-sertifiserte produkter er arbeidsklær til situasjoner som krever økt synlighet.

  EN 17353 er en EU-standard som stiller krav til arbeidsklær med forbedret synlighet ved arbeid som foregår i områder med middels risiko. Arbeidsklær sertifisert i henhold til EN 17353 er egnet for ansatte som trenger synlige klær, men som ikke jobber på et sted hvor risikoanalysen av arbeidsområdet medfører krav om personlig verneutstyr i henhold til EN ISO 20471.

  Les mer om EN ISO 20471

  Sammenlignet med hi-vis-arbeidsklær sertifisert i henhold til EN ISO 20471, er det flere muligheter for bruk av farger i designet til EN 17353-sertifiserte arbeidsklær. Det fluorescerende materialet i produktene må nemlig ha en av de følgende fargene: grønn, gul, gul-oransje, oransje, rød-oransje, rød eller rosa.

  Tre synlighetskategorier

  EN 17353 fastsetter minimumsmengden av det fluorescerende materialet og refleksene som kreves i produktene for å øke synligheten. Standarden beskriver også designkravene til de forskjellige produkttypene, som omfatter

  • Type A, som kun gir beskyttelse i dagslys. Produkter som er sertifiserte i henhold til EN 17353 type A, inneholder en minimal mengde fluorescerende materiale.
  • Type B, som gir beskyttelse om kvelden og natten. Produkter som er sertifiserte i henhold til EN 17353 type B, må enten ha løse reflekser (type B1) eller avtakbare eller fastmonterte reflekser på bukseben og ermer på langermede klær (type B2), eller oppfylle minimumskravene for reflekterende materiale med refleksbånd på både overkroppen og på bukseben/ermer (type B3).
  • Type AB, som gir beskyttelse i dagslys, i skumring og om natten. Produkter som er sertifiserte i henhold til EN 17353 type AB, må inneholde både fluorescerende og reflekterende materialer, eller materialer som har begge egenskaper, for å øke synligheten.

  Alle MASCOT EN 17353-sertifiserte produkter oppfyller kravene til sertifiseringen EN 17353 type A.