Teknologier

  Det er viktig å velge arbeidsklær i riktig materiale, slik at du får de aller beste arbeidsklærne til nettopp deg og din arbeidssituasjon. Se nærmere på de forskjellige materialene her, og få ideer til hva du skal velge for dine arbeidsklær.

  MASCOT Teknologier

  MASCOT har utviklet sine egne tekstilmerker for å kunne tilby de aller beste produktene. Nedenfor får du informasjon om de forskjellige merkenes egenskaper og fordeler, slik at du vet hva du skal velge.

  CLIMASCOT® logo

  Hold varmen med CLIMASCOT®-fôr

  Få fullt utbytte med fôr av merket CLIMASCOT® Lightweight Insulation. I tillegg til svært god isoleringsevne, gir CLIMASCOT® deg et pustende, lett materiale som tar svært liten plass når det presses sammen. Under produksjonen av CLIMASCOT® brukes resirkulert polyester for miljøets skyld og for å resirkulere så mange ressurser som mulig. Dermed er CLIMASCOT®-fôret laget av 35 % resirkulert polyester.

  Les mer

  MASCODRY® logo

  Bli kvitt fukten

  Du avgir masse varme og fukt når du beveger deg. Fukten skal helst ledes bort fra kroppen så du ikke får følelsen av å være gjennomvåt da dette lett fører til en uhensiktsmessig avkjøling av kroppen. De rette klærne kan hjelpe deg til å beholde en komfortabel følelse selv under et høyt aktivitetsnivå fordi det fort leder fukten bort fra kroppen. MASCOT har klær av materialet MASCODRY®, som klarer dette for deg. Så kan du konsentrere deg om arbeidet i stedet.

  Se produkter

  Bearnylon® logo

  Slitestyrke i kulden

  Bearnylon® er vann- og smussavvisende, ekstremt slitesterkt og brukes primært som yttermateriale på MASCOTs vinterklær. Bearnylon® gir produktene en lang levetid og har isolerende egenskaper når det kombineres med fòr i klærne.

  Se produkter

  MASCOTEX® logo

  Perfekt vern mot vind og vann

  Til hverdager med regn i store mengder har du behov for klær i MASCOTEX®. MASCOTEX® er en metervare med et pustende laminat på baksiden som gjør materialet vanntett. Det er sertifisert iht. EN 343, som er den europeiske normen for beskyttelse mot regn. Når MASCOT® produserer klær i MASCOTEX®, varmes det på en forseglende tape på alle sømmer fra baksiden. På den måte sikres det at MASCOTEX®-produktet er 100 % vanntett. Og så er det samtidig pustende så du kan sette turbo på aktivitetsnivået.

  Se produkter

  PyroPro® logo

  Beskyttelse mot flammer og glør

  PyroPro® er MASCOTs antistatiske, syrefaste og flammehemmende stoffkvalitet, som brukes i MASCOT® MULTISAFE. Den henter sine flammehemmende egenskaper fra en kjemisk etterbehandling. Metervaren beskytter også mot lysbue og periodevis sveising. Produkter laget med dette stoffet er godkjent i henhold til EN ISO 11612 (A1, B1, C1, E1), EN ISO 14116 (indeks 3/50x75° C), EN 1149-3, EN 1149-5, ENV 50354/EN 61482-1-2 (klasse 1), EN ISO 11611 og EN 13034.

  Se produkter

  Thermax® logo

  Maksimal beskyttelse mot kulde

  Thermax® er et isolerende, trelagsmateriale utviklet av MASCOT®. MASCOT® bruker primært Thermax® i termoundertøy, og stoffet er svært varmeisolerende. Stoffkvaliteten er utviklet til bruk i selv svært lave temperaturer samt til stillesittende arbeid i kjølige omgivelser. Det er konstruert slik at innsiden, som er fremstilt i polyester, kanaliserer fukten fra kroppen og ut til bomulls- og modalfibrene i det ytterste laget så huden din alltid føles tørr. De ytterste lagene av stoffet er isolerende, og hjelper til med å holde på varmen.

  Se produkter

  MASCOLAYER® logo

  MASCOLAYER® spikervern

  MASCOLAYER® spikervern er et spikervern i tekstil som garanterer beskyttelse mot spiker og spisse gjenstander nedenfra. Denne typen spikervern er ytterst fleksibelt, mykt og lett. Fordelene med MASCOLAYER® spikervern er at fottøyet blir mer fleksibelt, og at det gir god beskyttelse mot kulde og varme, noe som øker komforten for brukeren. Siden MASCOLAYER® spikervern er et spikervern i tekstil, kan man få en 100 % metallfri sko som verken er varme- eller kuldeledende.

  Se produkter

  Arbeidsklær

  MASCOT velger ut tekstilmerkene som brukes i arbeidsklærne, med omhu. Hvert tekstilmerke er valgt på grunn av helt spesielle egenskaper for å kunne tilby deg den absolutt beste kvaliteten. Du kan lese mer om de forskjellige tekstilmerkene og merkenes fordeler og egenskaper nedenfor.

  Dyneema® logo

  Sterkere enn stål

  Noen situasjoner krever ekstraordinær slitestyrke. Ved å bruke Dyneema® i knelommer, kombinerer MASCOT egenskaper som stretch og ekstrem slitestyrke med lav vekt. Det ultrasterke og svært holdbare fiberet Dyneema® bidrar til at knelommenes holdbarhet øker, samtidig som komforten i knelende situasjoner beholdes.

  Les mer

  CORDURA® logo

  Til hverdagens slitasje

  Høy slitestyrke er alfa omega når det jobbes i et høyt tempo. Hengelommer og tommestokklommer takler oppgaven når verktøy, stifter og skruer tas ut og legges i lommene utallige ganger i løpet av en dag. MASCOT sikrer blant annet slitestyrken med bruk av CORDURA® på alle utsatte steder, som for eksempel knelommer, hengelommer og tommestokklommer. CORDURA® er nemlig syv ganger sterkere enn bomull. Vi bruker både 1000D CORDURA® (kvalitet 11) og 500D CORDURA® (kvalitet 12).

  Les mer

  COOLMAX® logo

  Ledende i å transportere bort fukt

  COOLMAX® er ledende på markedet når det gjelder fuktspredning. Derfor brukes MASCOT COOLMAX® i klær som bæres helt inntil huden; undertøy og sokker. COOLMAX® fjerner raskt fukten fra huden og fordeler den på et større område og videre ut i de neste plaggdelene. På den måten hjelper COOLMAX® med at huden aldri føles fuktig, og man unngår uhensiktsmessig avkjøling av kroppen. Velg produkter som kombinerer COOLMAX® og ull (kvalitet 871) for å få to funksjoner i ett produkt: både effektiv svettetransport og ekstra isolering. Produkter med innhold av COOLMAX® er myke, enkle å vaske og hurtigtørkende.

  Se produkter:
  COOLMAX®COOLMAX® PROCOOLMAX® ALL SEASON

  LYCRA® logo

  LYCRA®

  LYCRA® sørger for komfort, passform, formstabilitet, holdbarhet og bevegelsesfrihet. LYCRA® kan strekkes inntil sju ganger dets opprinnelige lengde, og får tilbake sin opprinnelige lengde når strekket løsnes. LYCRA® gir stabilitet og holder sokken på plass på foten.

  Se produkter

  Vernefottøy

  Med MASCOTs vernesko er du optimalt beskyttet hvis uhellet skulle være ute. Skomerkene som er en del av verneskoutvalget til MASCOT, er nøye valgt ut. Dette er for å kunne tilby deg de beste skoene til føttene dine. Se nærmere på de forskjellige merkene, og få ideer til hva du skal velge.

  BOA® Fit System logo

  BOA® Fit System

  BOA® Fit System gir fottøyet god passform og solid fotfeste. BOA® består av en justerbar vriknapp, sterke og lette skolisser og friksjonsløse lissehull.

  Les mer

  XL EXTRALIGHT® logo

  XL EXTRALIGHT®

  XL EXTRALIGHT® er et svært lett og slitesterkt skummateriale som brukes til såler. Skummaterialet er sterkt, fleksibelt og støtabsorberende, noe som gir optimal komfort i hvert eneste skritt. Såler av XL EXTRALIGHT® har optimal støtdemping og en såleprofil som gir et godt grep i underlaget, slik at du står støtt og risikoen for å skli reduseres.

  Les mer

  SympaTex® logo

  Sympatex®

  Fottøy med et overmateriale i Sympatex® gir pustende og vanntett fottøy via en membran i materialet. For at normen for vanntett fottøy overholdes, skal fottøyet kunne holde vann ute i minst fire timer. Sympatex® overholder denne normen.

  Se produkter

  Thinsulate™ logo

  Thinsulate™

  Fottøy med et overmateriale i Thinsulate™ gir pustende og vanntett fottøy via en membran i materialet. For at normen for vanntett fottøy overholdes, skal fottøyet kunne holde vann ute i minst fire timer. Thinsulate™ overholder denne normen.

  Se produkter