Få arbeidsklærne til å vare lenge

  Vi vil at arbeidsklærne dine fra MASCOT skal være «favorittarbeidsklærne» dine – de du bruker om og om igjen. Derfor er det også viktig at arbeidsklærne dine er slitesterke, slik at de tåler gjentatt bruk. Derfor velger vi alltid slitesterke stofftyper, ekstra forsterkninger og god passform når vi utvikler produkter.

  Bruk klærne om og om igjen

  I mange år har det ofte vært billigere å kjøpe nye forbrukerprodukter enn å reparere dem – alt fra klær til brødristere. Men verdens ressurser er nå begrenset, og vi kan hjelpe ved å bruke produktene til de mister funksjonen helt. Det kan derfor også være fornuftig å gjøre mindre reparasjoner, som f.eks. sy på en knapp igjen, og slik redusere forbruket på sikt.

  Langtidsbruk og gjenbruk av klær er sentrale elementer i vårt fremtidige forbruk.
  Når klærne ikke kan brukes lengre, er det beste du kan gjøre å resirkulere dem riktig. Hos MASCOT gjør vi det vi kan for å finne metoder for god resirkulering av tekstiler.

  Hvis dere er en bedrift med mange brukte MASCOT-tekstiler som dere ønsker å resirkulere på beste måte, kan dere gjerne ta kontakt med oss.

  Vask og ta vare på arbeidsklærne dine med omhu

  En måte å få klærne til å vare lenger på er dessuten å vaske og stelle dem i henhold til instruksjonene.

  Her er noen tips du kan bruke som veiledning:

  • Følg alltid vaskeanvisningen i produktet og vask det aldri på høyere temperatur enn spesifisert.
  • Lukk alle glidelåser før vask. Slik unngår du unødvendig slitasje fra glidelåstennene mot stoffet, og du sikrer også at glidelåsen varer lenger.
  • Vanntette produkter bør helst ikke sentrifugeres, da det påvirker vanntettheten.
  • Vask lignende farger sammen. Vær særlig oppmerksom på fluorescerende farger, hvor synligheten til fargen påvirker sikkerheten din.

   

  Om du vasker med omhu, sparer du til syvende og sist også strøm. Fyll opp maskinen, ikke vask på høyere temperatur enn nødvendig og velg øko-vaskeprogram.