Sertifiseringer

MASCOTs egen kvalitetsmerking. TESTED TO WORK er ikke en internasjonal standard. Den er derimot MASCOTs kvalitetsstempel som sikrer deg et gjennomtestet produkt. Dette betyr at både stoffet og leverandøren er kvalitetssikret. Det betyr også at produktet er produsert under gode forhold og med utallige kontroller underveis. Produktet har også blitt testet ute i den virkelige verden før vi satt det i produksjon. Vi har også kontrollert at det har de rette funksjonene for din hverdag. Alt dette og mye mer står TESTED TO WORK for. Det er din garanti for kvalitet!

Arbeidsklær

MASCOTs arbeidsklær er sertifisert i henhold til høye internasjonale standarder. Her kan du få mer informasjon om de forskjellige sertifiseringene, slik at du finner de riktige arbeidsklærne til dine arbeidsforhold.

S EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Synlig bekledning

EN ISO 20471 er en internasjonal standard som stiller krav til verneklær for personer som arbeider på områder der det kreves høy synlighet. Nivåbetegnelsen (tallet ved siden av symbolet) beskriver hvor godt produktet er i stand til å beskytte brukeren. Nivå 3 er det høyeste nivået som kan oppnås. EN ISO 20471-normen stiller også krav til refleksens evne til å reflektere lyset. Klær som er sertifisert etter EN ISO 20471 er dessuten testet etter vask. Hvis ikke annet er angitt på tøyets merkelapp, er materialet testet etter fem vask. En del av MASCOTs klær er testet etter langt flere vasker. Dette er opplyst på produktet. Et tøysett kan klassifiseres etter et høyere beskyttelsesnivå enn det enkelte plagg ved separat bruk. Det mulig høyere nivået spesifiseres på tøyets merking ved hjelp av et enkelt kombinasjonsskjema.

Les mer

EN 342

EN 342 - Sertifisert kuldebeskyttelse

Arbeidsklær som er sertifisert i henhold til EN 342:2017, gir deg best beskyttelse mot kulde. For å gi best mulig beskyttelse må arbeidsklærne holdes tørre og lukkes til ordentlig, for eksempel rundt håndleddet. I tillegg trenger du hansker, lue osv. for å unngå lokal nedkjøling. Hvert enkelt produkt er klassifisert etter ulike verdier: isoleringsverdi (Y), luftgjennomtrengelighet (AP) og eventuell vanntetthet (WP).

Les mer

EN 343

EN 343 - Pustende, vind- og vanntette arbeidsklær

Når jobben må gjøres uansett vær og vind, er det viktig å være riktig påkledd. EN 343 er en europeisk standard for verneklær. Bruk klær med EN 343-sertifisering hvis du vil være sikker på å ha det komfortabelt uansett nedbør og vind. Ved siden av symbolet for EN 343 står det to verdier. Det første tallet angir vanntettheten. Det andre tallet beskriver pusteevnen til det samlede produktet. Begge verdiene er delt inn i klassene 1–3, der 3 er den øverste klassen.

Les mer

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Beskyttelse ved sveising

Standarden beskriver minstekravet for verneklær som man bruker ved sveising og tilsvarende prosesser med lignende farer. Det finnes to klasser, 1 og 2, der klasse 2 er den øverste (og gir den beste beskyttelsen).

Les mer

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 11612 - Beskyttelse mot varme og ild

Klær som beskytter mot varme og ild. Denne standarden beskriver ytterplagg av smidig stoff som er utformet for å beskytte brukerens kropp, med unntak av hendene, fra varme og/eller ild. Bortsett fra hetter og gamasjer er ikke gjenstander til beskyttelse av hodet, hendene og føttene inkludert.

Les mer

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Beskyttelse mot varme og ild

Denne standarden spesifiserer kravene til yteevne for materialer, materialkombinasjoner og verneklær med begrenset flammespredning, for å redusere muligheten for at klærne brenner og dermed utgjør en risiko.

Les mer

IEC 61482-2

IEC 61482-2 - Arbeid med spenning

Verneklær mot den termiske faren ved en lysbue. IEC 61482-2-sertifiseringen omfatter to testmetoder. Med metode 1 (åpen lysbuetest) tester man stoffet og plagget. Slik bestemmes klærnes ATPV-/EBT-verdi. Med metode 2 (bokstest) bestemmer man stoffets og plaggets lysbueverneklasse ved bruk av en tvungen og kontrollert lysbue. Det finnes to klasser, der klasse 2 er den øverste og mest beskyttende.

Les mer

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Verneklær med elektrostatiske egenskaper

Verneklær med elektrostatiske egenskaper. Her kan du lese om verneklær med elektrostatiske egenskaper. Sertifiseringen EN 1149-5 (testmetode 1149-3) sørger for din sikkerhet.
EN 1149-3:2004 - elektrisk utlading.
Denne standarden beskriver nedbrytningen av elektrostatisk ladning fra overflaten til klesmaterialene.
EN 1149-5:2008 - materialets yteevne og utforming
Denne standarden beskriver kravene til materialer og konstruksjonen av elektrostatisk ledende verneklær som brukes som en del av et jordet system, for å unngå brannfarlig utladning.

Les mer

EN 13034

EN 13034 - Vernebekledning mot flytende kjemikalier

Standarden beskriver krav til yteevnen for verneklær mot kjemikalier som yter en begrenset beskyttelse mot flytende kjemikalier (type 6- og type PB [6]-utstyr). Klær med begrenset yteevne og vern mot kjemikalier er beregnet på bruk ved potensiell eksponering for lett sprut, væskeforstøvning eller sprut med lavt trykk og volum.

Les mer

EN ISO 15757 - MASCOT PRO WASH

ProWash® - Klærne dine tåler industrivask godt

Industrivask og etterbehandlingsmetoder for test av arbeidstøy. Standarden spesifiserer testmetoder og utstyr som kan brukes til å vurdere om materialer til arbeidstøy er velegnet til industrivask.

Les mer


Vernefottøy

MASCOTs vernesko er sertifisert i henhold til den europeiske standarden EN ISO 20345, som garanterer god beskyttelse av føttene når du jobber. Skoene er inndelt i sikkerhetsklassene S1P og S3. Du kan få mer informasjon om de forskjellige standardene og sikkerhetsklassene her.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 er en europeisk standard for vernesko som sikrer at vernesko, -støvler og -sandaler oppfyller de kravene som stilles når man jobber i områder der sikkerhet har høy prioritet. Alle vernesko fra MASCOT® FOOTWEAR er sertifisert iht. EN ISO 20345.

Les mer

Safety Class S1P

Safety Class S1P

Full sikkerhet: Sko og støvler med spikervern og tåhette. Ikke vannavvisende.
Alternativer: Et meget bredt utvalg. Med og uten pronose, forskjellige lukkesystemer, mange sko og sandaler samt en enkelt støvlett, flere bredder inklusiv et utvalg av damemodeller, og i forskjellige materialer. Alltid høy gåkomfort.
Brukes særlig av: Personer som trenger spesielt robust fottøy til bruk innendørs, sommerbruk eller fra tid til annen utendørs året rundt.

Les mer

Safety Class S3

Safety Class S3

Full sikkerhet:  Vannavvisende/vanntette sko og støvler med spikervern og tåhette
Alternativer: 
Et meget bredt utvalg. Med og uten pronose, forskjellige lukkesystemer, sko og støvletter, med eller uten fôr, vanntette og vannavvisende, i forskjellige materialer. Noen har Vibram®-såler og er varmebestandige opptil 300 °C. Alltid høy gåkomfort.
Brukes særlig av: Personer som arbeider utendørs og som trenger spesielt robust fottøy som også holder regnet ute. Sko og støvler med pronose brukes særlig av personer med som må knele mye i jobben sin.

Les mer

ESD-godkjent

ESD-godkjent

ESD-merket finnes der hvor både fottøy og innleggssåle er ESD-godkjente. Fottøy med denne betegnelsen leder bort kontrollert statisk elektrisitet fra kroppen.

Les mer

Sklisikker såle

Sklisikker såle

Super godt grep i underlaget med sklisikker såle. Godkjent etter både SRA (såpe på keramikk) og SRB (glycerol på stål) hvor det automatisk oppnås den beste normen innen sklisikkerhet, SRC.

Les mer

Ortopedisk fottøy – egnet for tilpasninger

Ortopedisk fottøy – egnet for tilpasninger

DGUV Regel 112-191 omhandler beskyttelse av føtter og knær. Mer konkret, betyr dette at hver tilpasning av en ortopedisk sko eller bruk av innleggssåle må godkjennes av et uavhengig testinstitutt for å sikre at verneskoen fortsatt overholder kravene i den aktuelle sikkerhetsklassen (f.eks. S3 eller S1P). Derfor kan ortopediske tilpasninger av MASCOT-sko kun utføres av selskapet Mander-Malms Schuhtechnik GmbH.

Oeko-Tex® Standard 100