Sertifiseringer

  MASCOTs egen kvalitetsmerking. TESTED TO WORK er ikke en internasjonal standard. Den er derimot MASCOTs kvalitetsstempel som sikrer deg et gjennomtestet produkt. Dette betyr at både stoffet og leverandøren er kvalitetssikret. Det betyr også at produktet er produsert under gode forhold og med utallige kontroller underveis. Produktet har også blitt testet ute i den virkelige verden før vi satt det i produksjon. Vi har også kontrollert at det har de rette funksjonene for din hverdag. Alt dette og mye mer står TESTED TO WORK for. Det er din garanti for kvalitet!

  Arbeidsklær

  MASCOTs arbeidsklær er sertifisert i henhold til høye internasjonale standarder. Her kan du få mer informasjon om de forskjellige sertifiseringene, slik at du finner de riktige arbeidsklærne til dine arbeidsforhold.

  EN ISO 20471

  EN ISO 20471 - Synlig bekledning

  Klassebetegnelsen (tallet X ved siden av symbolet) angir klassen som beskriver hvor godt produktet er i stand til å beskytte brukeren. Klasse 3 er den øverste klassen som kan oppnås. Et tøysett kan klassifiseres etter en høyere beskyttelsesklasse enn det enkelte plagg ved separat bruk. Den mulige høyere klassen står oppgitt i merkingen på klærne. Klær som er sertifisert i henhold til EN ISO 20471, er testet etter vask. Hvis det ikke er oppgitt noe annet på klærnes etikett, er materialet testet etter fem vaskeomganger.

  Les mer

  EN 17353 - Arbeidstøy med forbedret synlighet

  EN 17353 er en EU-standard som stiller krav til forbedret synlighet i arbeidsklær for medarbeidere i arbeidssituasjoner i områder med middels risiko. Arbeidsklær sertifisert i henhold til EN 17353 er egnet for ansatte som trenger synlighet, men som ikke jobber på et sted hvor risikoanalysen av arbeidsområdet medfører krav om personlig verneutstyr i henhold til EN ISO 20471.

  Les mer

  EN 342

  EN 342 - beskyttelse mot kulde

  Arbeidsklær som er sertifisert i henhold til EN 342, gir deg best beskyttelse mot kulde. For å gi best mulig beskyttelse må arbeidsklærne holdes tørre og lukkes til ordentlig, for eksempel rundt håndleddet. Hvert enkelt produkt er klassifisert etter ulike verdier: isoleringsverdi, luftgjennomtrengelighet og eventuell vanntetthet (WP). Jo høyere isoleringsverdi, jo bedre beskyttelse får du. Du finner isoleringsverdien ved produktet. Luftgjennomtrengeligheten angis i piktogrammet med verdi på 1–3, der 3 er høyest.

  Les mer

  EN 343 - X|X|X

  EN 343:2019

  Når jobben må gjøres uansett vær og vind, er det viktig å være riktig påkledd. EN 343 angir verdier på klær som kan brukes som beskyttelse mot regn. Ved siden av symbolet står det tre verdier. Den øverste verdien angir vanntettheten, mens den midterste angir pusteevnen til det samlede produktet. Begge verdiene er delt inn i klassene 1–4, der 4 er den øverste klassen. Den nederste verdien er en valgfri test av det ferdigsydde produktet under påvirkning av regn ovenfra. R betyr at produktet er testet, mens X betyr at det ikke er testet.

  Les mer

  EN 343

  EN 343 - Pustende, vind- og vanntette arbeidsklær

  Når jobben må gjøres uansett vær og vind, er det viktig å være riktig påkledd. EN 343 er en europeisk standard for verneklær. Bruk klær med EN 343-sertifisering hvis du vil være sikker på å ha det komfortabelt uansett nedbør og vind. Ved siden av symbolet for EN 343 står det to verdier. Den første verdien angir vanntettheten. Den andre verdien angir produktets pusteevne. Begge verdiene er delt inn i klassene 1–3, der 3 er den øverste klassen.

  Les mer

  EN ISO 11611

  EN ISO 11611 - Beskyttelse ved sveising

  Standarden beskriver minstekrav for verneklær som brukes ved sveising og tilsvarende prosesser med lignende farer. Det finnes to klasser, 1 og 2, der klasse 2 er den øverste (og gir den beste beskyttelsen).

  Les mer

  EN ISO 11612

  EN ISO 11612 - Beskyttelse mot varme og ild

  Klær som beskytter mot varme og ild. Denne standarden beskriver ytterplagg av smidig stoff som er utformet for å beskytte brukerens kropp, med unntak av hendene, mot varme og/eller ild. Bortsett fra hetter og gamasjer omfatter standarden ikke plagg til beskyttelse av hodet, hendene og føttene. Standarden er delt inn i seks indekser: A1–A2, B1–B3, C1–C4, D1–D3, E1–E3 og F1–F3). Jo høyere verdi, jo bedre beskyttelse får du.

  Les mer

  EN ISO 14116

  EN ISO 14116 - Beskyttelse mot varme og ild

  Denne standarden spesifiserer kravene til yteevne for materialer, materialkombinasjoner og verneklær med begrenset flammespredning, for å redusere muligheten for at klærne brenner og dermed utgjør en risiko. Standarden angir beskyttelse etter klasse 1–3, der 3 er beste beskyttelse.

  Les mer

  EN 61482-2

  EN 61482-2 - Arbeid med spenning

  Verneklær mot den termiske faren ved en lysbue. EN 61482-2-sertifiseringen omfatter to testmetoder. Med metode 1, EN IEC 61482-1-1, åpen lysbuetest, tester man stoffet og plagget. Slik bestemmes klærnes ATPV-/EBT-verdi. Med metode 2, EN 61482-1-2, bokstest, bestemmer man stoffets og plaggets lysbuevernklasse ved bruk av en tvungen og kontrollert lysbue. Det finnes to klasser, der klasse 2 er den øverste og mest beskyttende.

  Les mer

  EN 1149-3/5

  EN 1149-3/5 - Verneklær med elektrostatiske egenskaper

  Verneklær med elektrostatiske egenskaper. Her kan du lese om verneklær med elektrostatiske egenskaper. Sertifiseringen EN 1149-5 (testmetode EN 1149-3) sørger for din sikkerhet.
  EN 1149-3 - elektrisk utlading.
  Denne standarden beskriver nedbrytningen av elektrostatisk ladning fra overflaten til klesmaterialene.
  EN 1149-5 - materialets yteevne og utforming
  Denne standarden beskriver kravene til materialer og konstruksjonen av elektrostatisk ledende verneklær som brukes som en del av et jordet system, for å unngå brannfarlig utladning.

  Les mer

  EN 13034 (Type 6)

  EN 13034 (Type 6) - Vernebekledning mot flytende kjemikalier

  Standarden beskriver krav til yteevnen for verneklær som gir begrenset beskyttelse mot flytende kjemikalier (type 6- og type PB [6]-utstyr). Klær med begrenset yteevne og vern mot kjemikalier er beregnet på bruk ved potensiell eksponering for lett sprut, væskeforstøvning eller sprut med lavt trykk og volum.

  Les mer

  EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 UPF 40+ - Beskyttende egenskaper mot UV-stråling

  Produkter som er sertifisert i henhold til EN 13758-2, gir dokumentert beskyttelse mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Produktene merkes med en ultrafiolett beskyttelsesfaktor (UPF-verdi) i henhold til beskyttelsesevnen. Beskyttelsesevnen reduseres når klærne blir slitt eller våte, eller hvis vedlikeholdsanvisningene ikke følges. Den eneste UPF-verdien klærne kan merkes med, er UPF 40+.

  Les mer

  Vernefottøy

  Hos MASCOT tilbyr vi komplett sikkerhet. Derfor har vi vernesko som er sertifisert iht. forskjellige sikkerhetsklasser. Sikkerhetsklassen avhenger av nivået av sikkerhetsfunksjoner som brukeren forventer fra skoene. Utover kravene i den aktuelle sikkerhetsklassen har alle vernesko fra MASCOT antisklisåler, en ergonomisk passform, antistatiske egenskaper og utmerket støtabsorbering.

  Sertifiseringer og sikkerhetsklasser

  EN ISO 20345

  EN ISO 20345

  EN ISO 20345 er en europeisk standard for vernefottøy som sikrer at vernesko, -støvler og -sandaler oppfyller kravene som stilles når du arbeider i områder der sikkerhet er høyt prioritert. Alt vernefottøy fra MASCOT® FOOTWEAR er sertifisert i henhold til EN ISO 20345.

  Les mer

  EN ISO 20347

  EN ISO 20347

  EN ISO 20347 er en europeisk standard for sko uten tåkappe til bruk i yrkeslivet. Normen gjelder sko som har sertifiserte sklisikre egenskaper og er støtabsorberende, pustende og stabiliserende. I utvalget til MASCOT finnes det sko som er sertifisert i henhold til EN ISO 20347 og med den høyeste standarden innen sklisikkerhet: SRC.

  Sikkerhetsklasse S5

  Sikkerhetsklasse SB-P

  Full sikkerhet: Vernesko med spikervern og tåkappe.
  Alternativer: Vernesko som oppfyller minstekravene i henhold til EN ISO 20345. Skoene er sklisikre og støtabsorberende, og de har spikervern og tåkappe.

  Sikkerhetsklasse S1

  Sikkerhetsklasse S1

  Full sikkerhet: Sko, sandaler og støvler med tåkappe. Ikke vannavvisende.
  Alternativer: Et stort utvalg av sko med ulike lukkesystemer. Vernesko med tåkappe, sklisikre og antistatiske såler og lukket hæl.

  Sikkerhetsklasse S1P

  Sikkerhetsklasse S1P

  Full sikkerhet: Sko og støvler med spikervern og tåhette. Ikke vannavvisende.
  Alternativer: Et meget bredt utvalg. Med og uten pronose, forskjellige lukkesystemer, mange sko og sandaler samt en enkelt støvlett, flere bredder inklusiv et utvalg av damemodeller, og i forskjellige materialer. Alltid høy gåkomfort.
  Brukes særlig av: Personer som trenger spesielt robust fottøy til bruk innendørs, sommerbruk eller fra tid til annen utendørs året rundt.

  Les mer

  Sikkerhetsklasse S2

  Sikkerhetsklasse S2

  Full sikkerhet: Vernesko med tåkappe. Vannavvisende.
  Alternativer: Vernesko med tåkappe, sklisikre og antistatiske såler og lukket hæl. Vannavvisende iht. EN ISO 20345.

  Sikkerhetsklasse S3

  Sikkerhetsklasse S3

  Full sikkerhet: Vannavvisende/vanntette sko og støvler med spikervern og tåhette
  Alternativer: Et meget bredt utvalg. Med og uten pronose, forskjellige lukkesystemer, sko og støvletter, med eller uten fôr, vanntette og vannavvisende, i forskjellige materialer. Noen har Vibram®-såler og er varmebestandige opptil 300 °C. Alltid høy gåkomfort.
  Brukes særlig av: Personer som arbeider utendørs og som trenger spesielt robust fottøy som også holder regnet ute. Sko og støvler med pronose brukes særlig av personer med som må knele mye i jobben sin.

  Les mer

  Sikkerhetsklasse S4

  Sikkerhetsklasse S4

  Full sikkerhet: Vernesko med sklisikre såler og tåkappe. Vannavvisende iht. EN ISO 20345.
  Alternativer: Støvler med tåkappe, støtabsorberende og antistatiske såler. Sklisikre iht. SRC. Vannavvisende.

  Sikkerhetsklasse S5

  Sikkerhetsklasse S5

  Full sikkerhet: Vernesko med spikervern og tåkappe. Vannavvisende.
  Alternativer: Vernestøvler. Med tåkappe, spikervern og støtabsorberende, sklisikre og antistatiske såler. Sko med en profildybde på mer enn 2,5 mm. Vannavvisende iht. EN ISO 20345.

  ESD-godkjent

  ESD-godkjent

  ESD-merket finnes der hvor både fottøy og innleggssåle er ESD-godkjente. Fottøy med denne betegnelsen leder bort kontrollert statisk elektrisitet fra kroppen.

  Les mer

  Sklisikker såle

  Sklisikker såle

  Super godt grep i underlaget med sklisikker såle. Godkjent etter både SRA (såpe på keramikk) og SRB (glycerol på stål) hvor det automatisk oppnås den beste normen innen sklisikkerhet, SRC.

  Les mer