Sertifiseringer

MASCOTs egen kvalitetsmerking. TESTED TO WORK er ikke en internasjonal standard. Den er derimot MASCOTs kvalitetsstempel som sikrer deg et gjennomtestet produkt. Dette betyr at både stoffet og leverandøren er kvalitetssikret. Det betyr også at produktet er produsert under gode forhold og med utallige kontroller underveis. Produktet har også blitt testet ute i den virkelige verden før vi satt det i produksjon. Vi har også kontrollert at det har de rette funksjonene for din hverdag. Alt dette og mye mer står TESTED TO WORK for. Det er din garanti for kvalitet!

Arbeidsklær

MASCOTs arbeidsklær er sertifisert i henhold til høye internasjonale standarder. Her kan du få mer informasjon om de forskjellige sertifiseringene, slik at du finner de riktige arbeidsklærne til dine arbeidsforhold.

Hi-vis gul - Offshore og vindindustri - MASCOT® ACCELERATE SAFE
EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Synlig bekledning

Klassebetegnelsen (tallet X ved siden av symbolet) angir klassen som beskriver hvor godt produktet er i stand til å beskytte brukeren. Klasse 3 er den øverste klassen som kan oppnås. I EN ISO 20471 skal alle refleksene oppfylle klasse 2 med tanke på evnen til å kaste lyset tilbake. Hvis produsenten ønsker det, kan et sett arbeidsklær klassifiseres etter en høyere verneklasse enn det enkelte plagg brukt hver for seg. Den mulige høyere klassen står oppgitt i merkingen på klærne. Klær, som er sertifisert etter EN ISO 20471, er testet etter vask. Hvis det ikke er oppgitt noe annet på klærnes etikett, er materialet testet etter fem vaskeomganger.

Les mer

EN 342

EN 342 - beskyttelse mot kulde

Arbeidsklær som er sertifisert i henhold til EN 342:2017, gir deg best beskyttelse mot kulde. For å gi best mulig beskyttelse må arbeidsklærne holdes tørre og lukkes til ordentlig, for eksempel rundt håndleddet. I tillegg trenger du hansker, lue osv. for å unngå lokal nedkjøling. Hvert enkelt produkt er klassifisert etter ulike verdier: isoleringsverdi, luftgjennomtrengelighet og eventuell vanntetthet (WP).

Les mer

EN 343 - X|X|X

EN 343:2019

Når jobben må gjøres uansett vær og vind, er det viktig å være riktig påkledd. EN 343 angir verdier på klær som kan brukes som beskyttelse mot regn. Ved siden av symbolet står det tre verdier. Det øverste tallet angir vanntettheten, mens det midterste tallet angir pusteevnen til det samlede produktet. Begge verdiene er delt inn i klassene 1–4, der 4 er den øverste klassen. Den nederste verdien er en valgfri test av det ferdigsydde produktet under påvirkning av regn ovenfra. R betyr at produktet er testet, mens X betyr at det ikke er testet.

Les mer

EN 343

EN 343 - Pustende, vind- og vanntette arbeidsklær

Når jobben må gjøres uansett vær og vind, er det viktig å være riktig påkledd. EN 343 er en europeisk standard for verneklær. Bruk klær med EN 343-sertifisering hvis du vil være sikker på å ha det komfortabelt uansett nedbør og vind. Ved siden av symbolet for EN 343 står det to verdier. Den første verdi angir vanntettheten. Den andre verdi beskriver pusteevnen til det samlede produktet. Begge verdiene er delt inn i klassene 1–3, der 3 er den øverste klassen.

Les mer

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Beskyttelse ved sveising

Standarden beskriver minstekravet for verneklær som man bruker ved sveising og tilsvarende prosesser med lignende farer. Det finnes to klasser, 1 og 2, der klasse 2 er den øverste (og gir den beste beskyttelsen).

Les mer

EN ISO 11612

EN ISO 11612 - Beskyttelse mot varme og ild

Klær som beskytter mot varme og ild. Denne standarden beskriver ytterplagg av smidig stoff som er utformet for å beskytte brukerens kropp, med unntak av hendene, fra varme og/eller ild. Bortsett fra hetter og gamasjer er ikke gjenstander til beskyttelse av hodet, hendene og føttene inkludert.

Les mer

EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Beskyttelse mot varme og ild

Denne standarden spesifiserer kravene til yteevne for materialer, materialkombinasjoner og verneklær med begrenset flammespredning, for å redusere muligheten for at klærne brenner og dermed utgjør en risiko.

Les mer

IEC 61482-2

IEC 61482-2 - Arbeid med spenning

Verneklær mot den termiske faren ved en lysbue. IEC 61482-2-sertifiseringen omfatter to testmetoder. Med metode 1 (åpen lysbuetest) tester man stoffet og plagget. Slik bestemmes klærnes ATPV-/EBT-verdi. Med metode 2 (bokstest) bestemmer man stoffets og plaggets lysbueverneklasse ved bruk av en tvungen og kontrollert lysbue. Det finnes to klasser, der klasse 2 er den øverste og mest beskyttende.

Les mer

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Verneklær med elektrostatiske egenskaper

Verneklær med elektrostatiske egenskaper. Her kan du lese om verneklær med elektrostatiske egenskaper. Sertifiseringen EN 1149-5 (testmetode EN 1149-3) sørger for din sikkerhet.
EN 1149-3:2004 - elektrisk utlading.
Denne standarden beskriver nedbrytningen av elektrostatisk ladning fra overflaten til klesmaterialene.
EN 1149-5:2008 - materialets yteevne og utforming
Denne standarden beskriver kravene til materialer og konstruksjonen av elektrostatisk ledende verneklær som brukes som en del av et jordet system, for å unngå brannfarlig utladning.

Les mer

EN 13034 (type 6)

EN 13034 (type 6) - Vernebekledning mot flytende kjemikalier

Standarden beskriver krav til yteevnen for verneklær mot kjemikalier som yter en begrenset beskyttelse mot flytende kjemikalier (type 6- og type PB [6]-utstyr). Klær med begrenset yteevne og vern mot kjemikalier er beregnet på bruk ved potensiell eksponering for lett sprut, væskeforstøvning eller sprut med lavt trykk og volum.

Les mer

EN 13758-2 UPF 40+

EN 13758-2 UPF 40+ - Beskyttende egenskaper mot UV-stråling

Produkter som er sertifisert etter EN 13758-2, gir en dokumentert beskyttelse mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Produktene merkes med en ultrafiolett beskyttelsesfaktor (UPF-verdi) i henhold til beskyttelsesevnen. Merking med eksempelvis UPF 20+ betyr at maksimalt 1/20 av solens skadelige stråler trenger gjennom klærne. Det vil si at du kan utsette den beskyttede huden for strålene 20 ganger lengre enn hvis du ikke var beskyttet av klærne. Beskyttelsesevnen reduseres i takt med at produktet for eksempel slites, brukerveiledningen ikke følges eller klærne blir våte. Den høyeste UPF-verdien klærne kan merkes med, er UPF 40+. Det vil si at maksimalt 2,5 % av solens skadelige stråler trenger gjennom.

Les mer

EN 14683

EN 14683

EN 14683 er en produktstandard som medisinske munnbind i Europa skal overholde. Testkravene omfatter bakteriefiltreringseffektivitet, pustemotstand, sprutbestandighet og mikrobiell renslighet. Det finnes tre forskjellige typer munnbind (type I, II og IIR). Type IIR er den som beskytter aller best, ettersom den også beskytter mot væskesprut.

Les mer

Vernefottøy

Hos MASCOT tilbyr vi komplett sikkerhet. Derfor har vi vernesko som er sertifisert iht. forskjellige sikkerhetsklasser. Sikkerhetsklassen avhenger av nivået av sikkerhetsfunksjoner som brukeren forventer fra skoene. Utover kravene i den aktuelle sikkerhetsklassen har alle vernesko fra MASCOT antisklisåler, en ergonomisk passform, antistatiske egenskaper og utmerket støtabsorbering.

Verneskolett - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY
EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 er en europeisk standard for vernesko som sikrer at vernesko, -støvler og -sandaler oppfyller de kravene som stilles når man jobber i områder der sikkerhet har høy prioritet. Alle vernesko fra MASCOT® FOOTWEAR er sertifisert iht. EN ISO 20345.

Les mer

EN ISO 20347

EN ISO 20347

EN ISO 20347 er en europeisk standard for sko uten tåkappe til bruk i yrkeslivet. Normen gjelder sko som har sertifiserte sklisikre egenskaper, er støtabsorberende og pustende samt stabiliserende. I utvalget til MASCOT finnes det sko som er sertifisert i henhold til EN ISO 20347 og med den høyeste standarden innen sklisikkerhet: SRC.

Sikkerhetsklasse S5

Sikkerhetsklasse SB-P

Full sikkerhet: Vernesko med spikervern og tåkappe.
Alternativer: Vernesko som oppfyller minstekravene i henhold til EN ISO 20345. Skoene er sklisikre og støtabsorberende, og de har spikervern og tåkappe.

Sikkerhetsklasse S1

Sikkerhetsklasse S1

Full sikkerhet: Sko, sandaler og støvler med tåkappe. Ikke vannavvisende.
Alternativer: Et stort utvalg av sko med ulike lukkesystemer. Vernesko med tåkappe, sklisikre og antistatiske såler og lukket hæl.

Sikkerhetsklasse S1P

Sikkerhetsklasse S1P

Full sikkerhet: Sko og støvler med spikervern og tåhette. Ikke vannavvisende.
Alternativer: Et meget bredt utvalg. Med og uten pronose, forskjellige lukkesystemer, mange sko og sandaler samt en enkelt støvlett, flere bredder inklusiv et utvalg av damemodeller, og i forskjellige materialer. Alltid høy gåkomfort.
Brukes særlig av: Personer som trenger spesielt robust fottøy til bruk innendørs, sommerbruk eller fra tid til annen utendørs året rundt.

Les mer

Sikkerhetsklasse S2

Sikkerhetsklasse S2

Full sikkerhet: Vernesko med tåkappe. Vannavvisende.
Alternativer: Vernesko med tåkappe, sklisikre og antistatiske såler og lukket hæl. Vannavvisende iht. EN ISO 20345.

Sikkerhetsklasse S3

Sikkerhetsklasse S3

Full sikkerhet: Vannavvisende/vanntette sko og støvler med spikervern og tåhette
Alternativer: Et meget bredt utvalg. Med og uten pronose, forskjellige lukkesystemer, sko og støvletter, med eller uten fôr, vanntette og vannavvisende, i forskjellige materialer. Noen har Vibram®-såler og er varmebestandige opptil 300 °C. Alltid høy gåkomfort.
Brukes særlig av: Personer som arbeider utendørs og som trenger spesielt robust fottøy som også holder regnet ute. Sko og støvler med pronose brukes særlig av personer med som må knele mye i jobben sin.

Les mer

Sikkerhetsklasse S4

Sikkerhetsklasse S4

Full sikkerhet: Vernesko med sklisikre såler og tåkappe. Vannavvisende iht. EN ISO 20345.
Alternativer: Støvler med tåkappe, støtabsorberende og antistatiske såler. Sklisikre iht. SRC. Vannavvisende.

Sikkerhetsklasse S5

Sikkerhetsklasse S5

Full sikkerhet: Vernesko med spikervern og tåkappe. Vannavvisende.
Alternativer: Vernestøvler. Med tåkappe, spikervern og støtabsorberende, sklisikre og antistatiske såler. Sko med en profildybde på mer enn 2,5 mm. Vannavvisende iht. EN ISO 20345.

ESD-godkjent

ESD-godkjent

ESD-merket finnes der hvor både fottøy og innleggssåle er ESD-godkjente. Fottøy med denne betegnelsen leder bort kontrollert statisk elektrisitet fra kroppen.

Les mer

Sklisikker såle

Sklisikker såle

Super godt grep i underlaget med sklisikker såle. Godkjent etter både SRA (såpe på keramikk) og SRB (glycerol på stål) hvor det automatisk oppnås den beste normen innen sklisikkerhet, SRC.

Les mer