Egenskaper

  Arbeidsklær

  MASCOT bruker en rekke symboler på arbeidsklærne for at det skal være enkelt å få oversikt over arbeidsklærnes spesielle egenskaper. Her kan du få mer informasjon om hva de forskjellige symbolene betyr.

  ULTIMATE STRETCH - Piktogram

  ULTIMATE STRETCH

  Dette produktet er laget i ULTIMAT STRETCH. Stretchmaterialet er elastisk i alle retninger, noe som gir deg en unik bevegelsesfrihet. Produkter i ULTIMAT STRETCH er myke og behagelige å ha på seg. De følger alle bevegelser, noe som gir deg ekstra komfort på jobb.

  Se produkter

  Stretch Zones

  Stretch Zones

  Buksene gir komfort i særklasse ved hjelp av blant annet elastiske områder, som er plassert der det er ekstra behov for smidighet i en aktiv arbeidsdag. Dette gir en unik bevegelsesfrihet, spesielt ved knærne og korsryggen, som kommer spesielt godt med når du arbeider på knærne.

  Se produkter

  Pustende - Piktogram

  Pustende

  De pustende egenskapene i vanntette/vannavvisende klær er ekstremt viktig når du svetter mens du arbeider i kalde omgivelser. Hvis du ikke blir kvitt fukten er det stor risiko for at dine våte klær blir kalde, og du kommer til å fryse.

  Se produkter

  Fukttransporterende - Piktogram

  Fukttransporterende

  De fleste materialer kan oppta fukt. Men noen materialer kan mere enn det – nemlig transportere den videre og vekk fra kroppen slik at du ikke oplever ditt innerste lag som vått og kaldt. Et fukttransporterende innerste lag er helt avgjørende når du jobber meget aktivt.

  Se produkter

  Tørker raskt - Piktogram

  Tørker raskt

  Det er viktig at svettetransporterende tøy kan tørke raskt. Ellers blir svetten værende igjen i det ytre stofflaget, hvilket fører til at du blir gradvis nedkjølt. Denne kombinasjonen av svettetransporterende og hurtigtørkende stoff, gjør at du er sikret maksimal komfort – uansett aktivitetsnivå.

  Se produkter

  Vindtett - Piktogram

  Vindtett

  Når dine klær er vindtett holder du lettere på varmen. Gå for produkter med dette symbol når du ikke vil la vinden forstyrre din komfort i hverdagen.

  Se produkter

  Vanntett - Piktogram

  Vanntett

  Symbolet er din sikkerhet for at MASCOT ikke lar så mye som en dråpe trenge inn.

  Se produkter

  Vannavvisende - Piktogram

  Vannavvisende

  Når klærne har dette symbol er stoffet vanntett. Derimot er det på visse stofftyper ikke mulig å sette tape på baksiden av sømmene, og derfor kan produktet som helhet ikke betegnes som 100% vanntett, men kun vannavvisende.

  Se produkter

  Varmeisolerende - Piktogram

  Varmeisolerende

  Dersom klesplagget er merket med dette symbolet, betyr det at tøyet har en funksjon som holder deg varm under kjølige forhold.

  Se produkter

  Smussavvisende - Piktogram

  Smussavvisende

  Når dine fluoriserende arbeidsklær skal holde deg synlig skal det holdes rent. Og det er ikke alltid like lett. Derfor tilbyr MASCOT å holde det rent for deg. En behandling med Teflon® gjør klærne smussavvisende, og holder det synlig og vil holde lenger.

  Se produkter

  Ergonomisk passform - Piktogram

  Ergonomisk passform

  Alle MASCOTs klær er selvfølgelig skapt til å bevege seg i. Men har du særlig bruk for at dine klær støtter, hjelper og bare sitter godt i alle kroppsposisjoner, så gå for den ergonomiske passform. Så det er god plass til å rekke ut, sitte på kne osv.

  Se produkter

  Knelommer - Piktogram

  Knelommer

  Hvis du allerede bruker kneputer, så vet du selv hvor viktig det er for komforten i din arbeidsdag. MASCOTs design av knelommens plassering sikrer at kneputen sitter perfekt hver gang du kneler.

  Se produkter

  Hengelommer - Piktogram

  Hengelommer

  Uunnværlig værktøy til deg som bruker spiker, skruer og bits. Velg f.eks. en utgave med magneter på toppen, slik at du ikke behøver å grave helt ned i lommen hver gang du trenger å få tak i noe.

  Se produkter

  Lav vekt - Piktogram

  Lav vekt

  Symbolet viser at arbeidstøyet har en lavere vekt enn gjennomsnittet. Slitestyrken er allikevel høy. Velg produkter med dette symbolet hvis du er på jakt etter slitesterkt arbeidstøy i en lett utgave hvis du jobber innendørs eller i et varmt miljø.

  Se produkter

  Trenålssøm - Piktogram

  Trenålssøm

  Triplesømmer er din garanti for høy slitestyrke. MASCOT setter dem på de mest utsatte steder på dine klær, som f.eks. på skuldrene, og på yttersiden og innsiden av benene. Det forlenger bruksperioden på dine klær merkbart.

  Se produkter

  Reflekseffekter - Piktogram

  Reflekseffekter

  Små reflekseffekter på dine arbeidsklær kan være avgjørende for din sikkerhet. Uansett hvor du arbeider, vil du av og til komme nær trafikken. Her øker refleksene din sjanse for å bli sett.

  Se produkter

  Sømløs - Piktogram

  Sømløs

  Klesplagg som er merket med dette symbolet, har ingen sidesømmer. Disse plaggene er best å ha på innerst på kroppen. Tøy uten sidesømmer er ekstra behagelig å ha på da det ikke finnes sømmer eller innsydde merkelapper som irriterer eller klør.

  Fottøy

  Alle MASCOTs vernesko har en rekke symboler som gjør det raskt og enkelt å få oversikt over hvilke egenskaper og funksjoner skoene har. Se hva de forskjellige symbolene betyr, her.

  Fleksibel - Piktogram

  Fleksibel

  Fottøy med dette symbolet er ekstremt fleksibelt, og skoene bøyes ved f.eks. arbeid på huk eller på kne. Dette gir deg frihet til alle typer bevegelser i løpet av arbeidsdagen. Frihet til føttene dine.

  Se produkter

  Vanntett - Piktogram

  Vanntett

  Se etter dette symbolet når du leter etter sko som er vanntette. Sko med dette symbolet holder føttene dine tørre gjennom hele arbeidsdagen.

  Se produkter

  Pronose, knelende arbeidsposisjon - Piktogram

  Pronose, knelende arbeidsposisjon

  Tåforsterkeren er en ekstra forsterkning på snuten av skoen som øker slitestyrken betraktelig, noe som forlenger skoens levetid. Skoene er godt egnet til knestående arbeid.

  Se produkter

  Stigegrep - Piktogram

  Stigegrep

  Sålekant under sålen forhindrer at man glir på stigen.

  Se produkter

  Ankelbeskyttelse - Piktogram

  Ankelbeskyttelse

  En spesialutviklet ankelbeskyttelse er integrert både på fottøyets ytterside og innerside så ankelknoken beskyttes mot slag og trykk.

  Se produkter

  Olje- og bensinresistent såle - Piktogram

  Olje- og bensinresistent såle

  Sålen er olje- og bensinresistent.

  Se produkter

  Metallfritt skotøy - Piktogram

  Metallfritt skotøy

  Når skotøyet er markert med dette symbolet, betyr det at det er helt fritt for metall. Hverken spikervernet, tåkappen eller skolissehullene inneholder metall. Skotøyet er dermed svært anvendelig på f.eks. flyplasser.

  Se produkter

  Aluminiumståhette - Piktogram

  Karbonfibertåhette

  Tåhetten har som formål å beskytte tærne mot slag og trykk utenfra. Tåhetten er testet og tåler trykk og slag på 200 joule. Karbonfiber er et svært sterkt materiale som gjør tåhetten eksepsjonelt sterk og motstandsdyktig overfor slag og trykk. I tillegg er karbonfibertåhetten veldig lett, metallfri og verken kulde- eller varmeledende.

  Se produkter

  Tåhette i kompositt - Piktogram

  Tåhette i kompositt

  Tåhetten beskytter tærne mot slag og trykk utenfra, testet til 200 joule (EN 12568). Tåhette av kompositt inneholder ikke metall. Kompositt leder hverken kulde eller varme og gir derfor økt komkort i både kalde og varme omgivelser.

  Se produkter

  TPU-forsterkning - Piktogram

  TPU-forsterkning

  TPU-forsterkningen på spissen er en ekstra påsydd forsterkning utenpå overlæret. Forsterkningen øker slitestyrken betraktelig, noe som forlenger skoens levetid.

  Se produkter

  Stabiliserende gelenk med støtabsorbering - Piktogram

  Stabiliserende gelenk med støtabsorbering

  Den spesialutviklede multifunksjonsgelenken er laget av et stivt nylonmaterial. Gelenken stabiliserer den midterste delen av foten og sørger for at fottøyet bøyer på riktig sted. I denne gelenken er det lagt inn en liten pute av komfortskum som er støtabsorberende. Den er plassert slik at hælen alltid er i kontakt med denne komfortsonen, og det gir godt fotfeste i fottøyet samt avlaster ryggen.

  Se produkter

  Tekstilspikervern - Piktogram

  Tekstilspikervern

  Fottøyet er forsynt med et tekstilspikervern fremstilt av spesialfibre. Spikervernet er sertifisert iht. ISO EN 20345, og det oppfyller kravene for S3-fottøy. Fordelene er at fottøyet blir mer fleksibelt, og det beskytter bedre mot kulde og varme, noe som gir en høy komfort for brukeren.

  Se produkter

  Spikerbeskyttelse i stål - Piktogram

  Spikerbeskyttelse i stål

  Fottøyets såle er forsynt med en tynn plate i stål som forhindrer at spiker og skarpe gjenstander blir tråkket opp i foten/skoen. Spikerbeskyttelse av stål er testet ifølge norm: EN 12568.

  Se produkter

  Vristbeskyttelse - Piktogram

  Vristbeskyttelse

  Fottøy med vristbeskyttelse gir brukeren ekstra sikkerhet, siden fottøyet har ekstra beskyttelse mot trykk eller slag på vristen. Den innebygde vristbeskyttelsen av spesialutviklet EVA har støtdempende egenskaper og føles myk og komfortabel i skoen. Vristbeskyttelsen er designet slik at den ikke merkes under gange eller arbeid.

  Se produkter

  Støtabsorberende komfortsåle - Piktogram

  Støtabsorberende komfortsåle

  Alle MASCOTs komfortsåler (mellomsåler) er støtabsorberende i hele sålen. Gir god gangkomfort.

  Se produkter

  Stabiliserende gelenk med støtabsorbering - Piktogram

  Non-marking-såle – setter ikke merke

  Hvis du vil være helt sikker på at fottøyet ikke setter merker på gulv og annet underlag, skal du se etter dette symbolet. Skotøy med dette symbolet er utstyrt med en slitesåle av PU/PU.

  Se produkter

  Gummi sål

  EVA-såle

  Såler av EVA er ytterst fleksible og gir fottøyet en lav vekt, høy gangkomfort og økt støtabsorbering. EVA er et skummateriale som ofte blir brukt som mellomsåle, men er i noen sammenhenger holdbar nok til å bli brukt som yttersåle. Fottøy med disse sålene anbefales til lett industri og logistikk.

  Se produkter

  Sålemateriale i PU/TPU, varmebestandig opp til 120°C - Piktogram

  Sålemateriale i PU/TPU, varmebestandig opp til 120°C

  Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i TPU. Sålene er temperaturbestandige opptil 120 C. TPU er et termoplastisk materiale som har en svært høy slitasjeverdi. Alle MASCOTs PU/TPU-såler er olje- og bensinresistent.

  Se produkter

  Sålemateriale i PU/PU, varmebestandig opptil 140° C - Piktogram

  Sålemateriale i PU/PU, varmebestandig opptil 140° C

  Både komfortsålen og yttersålen er laget i PU. Sålene er temperaturbestandige opptil 140° C. PU er et skummateriale som er svært støtdempende og sklihemmende. Alle MASCOTs PU/PU-såler er olje- og bensinresistent.

  Se produkter

  Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opp til 300°C kontaktvarme - Piktogram

  Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opp til 300°C kontaktvarme

  Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i gummi. Gummi er svært varmebestandig og kan tåle temperaturer på opptil 300° C kontaktvarme. Alle MASCOTs PU/gummisåler er olje- og bensinresistent samt resistent overfor visse kjemikalier.

  Se produkter