Egenskaper

Arbeidsklær

MASCOT bruker en rekke symboler på arbeidsklærne for at det skal være enkelt å få oversikt over arbeidsklærnes spesielle egenskaper. Her kan du få mer informasjon om hva de forskjellige symbolene betyr.

2 Menn - Arbeidsklær Grønn - MASCOT® ACCELERATE
ULTIMATE STRETCH  - Piktogram

ULTIMATE STRETCH

Dette produktet er laget i ULTIMAT STRETCH. Stretchmaterialet er elastisk i alle retninger, noe som gir deg en unik bevegelsesfrihet. Produkter i ULTIMAT STRETCH er myke og behagelige å ha på seg. De følger alle bevegelser, noe som gir deg ekstra komfort på jobb.

Se produkter

Stretch Zones

Stretch Zones

Buksene gir komfort i særklasse ved hjelp av blant annet elastiske områder, som er plassert der det er ekstra behov for smidighet i en aktiv arbeidsdag. Dette gir en unik bevegelsesfrihet, spesielt ved knærne og korsryggen, som kommer spesielt godt med når du arbeider på knærne.

Se produkter

Pustende - Piktogram

Pustende

De pustende egenskapene i vanntette/vannavvisende klær er ekstremt viktig når du svetter mens du arbeider i kalde omgivelser. Hvis du ikke blir kvitt fukten er det stor risiko for at dine våte klær blir kalde, og du kommer til å fryse.

Se produkter

Fukttransporterende - Piktogram

Fukttransporterende

De fleste materialer kan oppta fukt. Men noen materialer kan mere enn det – nemlig transportere den videre og vekk fra kroppen slik at du ikke oplever ditt innerste lag som vått og kaldt. Et fukttransporterende innerste lag er helt avgjørende når du jobber meget aktivt.

Se produkter

Tørker raskt - Piktogram

Tørker raskt

Det er viktig at svettetransporterende tøy kan tørke raskt. Ellers blir svetten værende igjen i det ytre stofflaget, hvilket fører til at du blir gradvis nedkjølt. Denne kombinasjonen av svettetransporterende og hurtigtørkende stoff, gjør at du er sikret maksimal komfort – uansett aktivitetsnivå.

Se produkter

Vindtett - Piktogram

Vindtett

Når dine klær er vindtett holder du lettere på varmen. Gå for produkter med dette symbol når du ikke vil la vinden forstyrre din komfort i hverdagen.

Se produkter

Vanntett - Piktogram

Vanntett

Symbolet er din sikkerhet for at MASCOT ikke lar så mye som en dråpe trenge inn.

Se produkter

Vannavvisende - Piktogram

Vannavvisende

Når klærne har dette symbol er stoffet vanntett. Derimot er det på visse stofftyper ikke mulig å sette tape på baksiden av sømmene, og derfor kan produktet som helhet ikke betegnes som 100% vanntett, men kun vannavvisende.

Se produkter

Varmeisolerende - Piktogram

Varmeisolerende

Dersom klesplagget er merket med dette symbolet, betyr det at tøyet har en funksjon som holder deg varm under kjølige forhold.

Se produkter

Smussavvisende - Piktogram

Smussavvisende

Når dine fluoriserende arbeidsklær skal holde deg synlig skal det holdes rent. Og det er ikke alltid like lett. Derfor tilbyr MASCOT å holde det rent for deg. En behandling med Teflon® gjør klærne smussavvisende, og holder det synlig og vil holde lenger.

Se produkter

Ergonomisk passform - Piktogram

Ergonomisk passform

Alle MASCOTs klær er selvfølgelig skapt til å bevege seg i. Men har du særlig bruk for at dine klær støtter, hjelper og bare sitter godt i alle kroppsposisjoner, så gå for den ergonomiske passform. Så det er god plass til å rekke ut, sitte på kne osv.

Se produkter

Knelommer - Piktogram

Knelommer

Hvis du allerede bruker kneputer, så vet du selv hvor viktig det er for komforten i din arbeidsdag. MASCOTs design av knelommens plassering sikrer at kneputen sitter perfekt hver gang du kneler.

Se produkter

Hengelommer - Piktogram

Hengelommer

Uunnværlig værktøy til deg som bruker spiker, skruer og bits. Velg f.eks. en utgave med magneter på toppen, slik at du ikke behøver å grave helt ned i lommen hver gang du trenger å få tak i noe.

Se produkter

Lav vekt - Piktogram

Lav vekt

Symbolet viser at arbeidstøyet har en lavere vekt enn gjennomsnittet. Slitestyrken er allikevel høy. Velg produkter med dette symbolet hvis du er på jakt etter slitesterkt arbeidstøy i en lett utgave hvis du jobber innendørs eller i et varmt miljø.

Se produkter

Trenålssøm - Piktogram

Trenålssøm

Triplesømmer er din garanti for høy slitestyrke. MASCOT setter dem på de mest utsatte steder på dine klær, som f.eks. på skuldrene, og på yttersiden og innsiden av benene. Det forlenger bruksperioden på dine klær merkbart.

Se produkter

Reflekseffekter - Piktogram

Reflekseffekter

Små reflekseffekter på dine arbeidsklær kan være avgjørende for din sikkerhet. Uansett hvor du arbeider, vil du av og til komme nær trafikken. Her øker refleksene din sjanse for å bli sett.

Se produkter

Sømløs - Piktogram

Sømløs

Klesplagg som er merket med dette symbolet, har ingen sidesømmer. Disse plaggene er best å ha på innerst på kroppen. Tøy uten sidesømmer er ekstra behagelig å ha på da det ikke finnes sømmer eller innsydde merkelapper som irriterer eller klør.

Fottøy

Alle MASCOTs vernesko har en rekke symboler som gjør det raskt og enkelt å få oversikt over hvilke egenskaper og funksjoner skoene har. Se hva de forskjellige symbolene betyr, her.

Verneskolett - MASCOT® FOOTWEAR MOVE - Miljø
Fleksibel - Piktogram

Fleksibel

Fottøy med dette symbolet er ekstremt fleksibelt, og skoene bøyes ved f.eks. arbeid på huk eller på kne. Dette gir deg frihet til alle typer bevegelser i løpet av arbeidsdagen. Frihet til føttene dine.

Se produkter

Vanntett - Piktogram

Vanntett

Se etter dette symbolet når du leter etter sko som er vanntette. Sko med dette symbolet holder føttene dine tørre gjennom hele arbeidsdagen.

Se produkter

Pronose, knelende arbeidsposisjon - Piktogram

Pronose, knelende arbeidsposisjon

Tåforsterkeren er en ekstra forsterkning på snuten av skoen som øker slitestyrken betraktelig, noe som forlenger skoens levetid. Skoene er godt egnet til knestående arbeid.

Se produkter

Stigegrep - Piktogram

Stigegrep

Sålekant under sålen forhindrer at man glir på stigen.

Se produkter

Ankelbeskyttelse - Piktogram

Ankelbeskyttelse

En spesialutviklet ankelbeskyttelse er integrert både på fottøyets ytterside og innerside så ankelknoken beskyttes mot slag og trykk.

Se produkter

Olje- og bensinresistent såle - Piktogram

Olje- og bensinresistent såle

Sålen er olje- og bensinresistent.

Se produkter

Metallfritt skotøy - Piktogram

Metallfritt skotøy

Når skotøyet er markert med dette symbolet, betyr det at det er helt fritt for metall. Hverken spikervernet, tåkappen eller skolissehullene inneholder metall. Skotøyet er dermed svært anvendelig på f.eks. flyplasser.

Se produkter

Aluminiumståhette - Piktogram

Karbonfibertåhette

Tåhetten har som formål å beskytte tærne mot slag og trykk utenfra. Tåhetten er testet og tåler trykk og slag på 200 joule. Karbonfiber er et svært sterkt materiale som gjør tåhetten eksepsjonelt sterk og motstandsdyktig overfor slag og trykk. I tillegg er karbonfibertåhetten veldig lett, metallfri og verken kulde- eller varmeledende.

Se produkter

Tåhette i kompositt - Piktogram

Tåhette i kompositt

Tåhetten beskytter tærne mot slag og trykk utenfra, testet til 200 joule (EN 12568). Tåhette av kompositt inneholder ikke metall. Kompositt leder hverken kulde eller varme og gir derfor økt komkort i både kalde og varme omgivelser.

Se produkter

TPU-forsterkning - Piktogram

TPU-forsterkning

TPU-forsterkningen på spissen er en ekstra påsydd forsterkning utenpå overlæret. Forsterkningen øker slitestyrken betraktelig, noe som forlenger skoens levetid.

Se produkter

Stabiliserende gelenk med støtabsorbering - Piktogram

Stabiliserende gelenk med støtabsorbering

Den spesialutviklede multifunksjonsgelenken er laget av et stivt nylonmaterial. Gelenken stabiliserer den midterste delen av foten og sørger for at fottøyet bøyer på riktig sted. I denne gelenken er det lagt inn en liten pute av komfortskum som er støtabsorberende. Den er plassert slik at hælen alltid er i kontakt med denne komfortsonen, og det gir godt fotfeste i fottøyet samt avlaster ryggen.

Se produkter

Tekstilspikervern - Piktogram

Tekstilspikervern

Fottøyet er forsynt med et tekstilspikervern fremstilt av spesialfibre. Spikervernet er sertifisert iht. ISO EN 20345, og det oppfyller kravene for S3-fottøy. Fordelene er at fottøyet blir mer fleksibelt, og det beskytter bedre mot kulde og varme, noe som gir en høy komfort for brukeren.

Se produkter

Spikerbeskyttelse i stål - Piktogram

Spikerbeskyttelse i stål

Fottøyets såle er forsynt med en tynn plate i stål som forhindrer at spiker og skarpe gjenstander blir tråkket opp i foten/skoen. Spikerbeskyttelse av stål er testet ifølge norm: EN 12568.

Se produkter

Vristbeskyttelse - Piktogram

Vristbeskyttelse

Fottøy med vristbeskyttelse gir brukeren ekstra sikkerhet, siden fottøyet har ekstra beskyttelse mot trykk eller slag på vristen. Den innebygde vristbeskyttelsen av spesialutviklet EVA har støtdempende egenskaper og føles myk og komfortabel i skoen. Vristbeskyttelsen er designet slik at den ikke merkes under gange eller arbeid.

Se produkter

Støtabsorberende komfortsåle - Piktogram

Støtabsorberende komfortsåle

Alle MASCOTs komfortsåler (mellomsåler) er støtabsorberende i hele sålen. Gir god gangkomfort.

Se produkter

Stabiliserende gelenk med støtabsorbering - Piktogram

Non-marking-såle – setter ikke merke

Hvis du vil være helt sikker på at fottøyet ikke setter merker på gulv og annet underlag, skal du se etter dette symbolet. Skotøy med dette symbolet er utstyrt med en slitesåle av PU/PU.

Se produkter

Gummi sål

EVA-såle

Såler av EVA er ytterst fleksible og gir fottøyet en lav vekt, høy gangkomfort og økt støtabsorbering. EVA er et skummateriale som ofte blir brukt som mellomsåle, men er i noen sammenhenger holdbar nok til å bli brukt som yttersåle. Fottøy med disse sålene anbefales til håndverk og lett byggeri, lett industri og logistikk.

Se produkter

Sålemateriale i PU/TPU, varmebestandig opp til 120°C - Piktogram

Sålemateriale i PU/TPU, varmebestandig opp til 120°C

Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i TPU. Sålene er temperaturbestandige opptil 120 C. TPU er et termoplastisk materiale som har en svært høy slitasjeverdi. Alle MASCOTs PU/TPU-såler er olje- og bensinresistent.

Se produkter

Sålemateriale i PU/PU, varmebestandig opptil 140° C - Piktogram

Sålemateriale i PU/PU, varmebestandig opptil 140° C

Både komfortsålen og yttersålen er laget i PU. Sålene er temperaturbestandige opptil 140° C. PU er et skummateriale som er svært støtdempende og sklihemmende. Alle MASCOTs PU/PU-såler er olje- og bensinresistent.

Se produkter

Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opp til 300°C kontaktvarme - Piktogram

Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opp til 300°C kontaktvarme

Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i gummi. Gummi er svært varmebestandig og kan tåle temperaturer på opptil 300° C kontaktvarme. Alle MASCOTs PU/gummisåler er olje- og bensinresistent samt resistent overfor visse kjemikalier.

Se produkter