MASCOT tar etisk, sosialt og miljømessig ansvar

  Som en global tekstilprodusent har vi et stort ansvar for å beskytte og ta vare på mennesker og miljø, både på produksjonssteder og i resten av forsyningskjeden. Dette ansvaret tar vi helt naturlig. For over 10 år siden etablerte vi derfor våre egne fabrikker i Vietnam og deretter i Laos, der vi tilbyr et godt, trygt og respektfullt arbeidsmiljø for +3500 kolleger.

  Hos MASCOT fokuserer vi alltid på å sikre at kundene våre får best mulige produkter. Og med «best mulige produkter» mener vi alle aspekter av produktet. Det er ikke tilstrekkelig at produktene er slitesterke og holder lenge, slik at man unngår unødvendig bruk av nye ressurser. Produktene skal også være produsert av mennesker som føler seg trygge og komfortable på arbeidsplassen. I tillegg skal det brukes materialer vi kjenner opprinnelsen til, og som oppfyller kravene til for eksempel OEKO-TEX®-sertifiseringen.

  MASCOTs produkter er løsninger. Og det er løsninger som varer! Både med tanke på slitestyrke, og som tar hensyn til og har respekt for mennesker og miljø. Våre grunnverdier er – også i samfunns- og miljømessige sammenhenger – kvalitet og integritet. Kvalitet på produkter, løsninger og avtaler samt integritet forstås som både grundighet og anstendighet. Du kan lese mer nedenfor om hvordan våre grunnverdier gjenspeiles i hvert ledd av MASCOTs forsyningskjede.

  De 17 bærekraftsmålene - logo

  MASCOT og bærekraftsmålene

  MASCOT arbeider på flere plan med alle de 17 bærekraftsmålene, og arbeidet vil bli mer omfattende og intensivt frem mot 2030. Gjennom produksjon av arbeidsklær ønsker vi å bidra til å utrydde fattigdom og sult, sikre helse og utdanning og tilby anstendig arbeid. Blant annet.

  Les mer

  Vietnam - Egen fabrikk i Vietnam: - Godt over halvparten av MASCOTs ansatte er sysselsatt utenfor Europa. På MASCOTs systuer i Vietnam og Laos arbeider ca. 2400 ansatte med å produsere arbeidsklærne som kollegene i Europa utvikler, markedsfører og selger.

  Vi produsere klærne selv på egne fabrikker

  Alle vinterklær og arbeidsklær sys på MASCOTs egne fabrikker i Vietnam og Laos. MASCOT har hatt egne fabrikker siden 2008, og fra første dag har kollegene i Sørøst-Asia jobbet i en europeisk arbeidskultur der MASCOTs sterke verdier etterleves. Det resulterer i trygge, sikre og gode arbeidsplasser med stort utviklingspotensiale for MASCOTs medarbeidere. De har også tilgang til gratis legetjeneste, og sunn gratis lunsj er inkludert i ansettelseskontrakten.

   Les mer

  People-eating-lunch-smiling  | Egen fabrikk i Vietnam:

  Dokumentert sosialt ansvar i produksjonen

  Da MASCOT innviet sin første fabrikk i Vietnam i mars 2008, var det med gode, sikre og trygge arbeidsforhold for alle medarbeidere fra første dag. I dag jobber +3500 ansatte med produksjon av arbeidsklær, og MASCOT har dokumentasjon som viser at det sosiale ansvaret i produksjonslandene tas på alvor. MASCOT har den mest anerkjente sertifiseringen innenfor CSR – SA8000.

  Les mer

  Egen fabrikk i Vietnam: - Klær - ISO 9001

  Sertifisert kvalitetssikring

  MASCOT har i mange år vært EN ISO 9001-sertifisert. Vi har implementert dette kvalitetsstyringssystemet for å støtte opp om utviklingen av selskapet, produktene og tjenestene, slik at vi på ethvert tidspunkt leverer høyest mulig kvalitet til kundene våre. Vi måler på leveringssikkerhet, riktige produkter til målgruppen, kundetilfredshet og vekst.

  Les mer

  Woman - Hver syerske er spesialisert i noen spesifikke sømdisipliner, som de mestrer helt og holdent. På den måten utføres produksjonen mest mulig effektivt og med få feil.

  Miljøpolitikk på egne fabrikker

  Vi produserer ca 75 % av alle MASCOTs arbeidsklærprodukter på våre egne fabrikker i Vietnam og Laos. Alle produksjonsstedene ligger i offisielle industrisoner, der det foreligger klare avtaler og kontrakter angående avløpsvann, avfall og andre miljørelaterte forhold.

  Les mer

  Pris

  Priser for ansvarlig produksjon

  Når produksjonen foregår i et utviklingsland, er ikke et respektfullt og godt arbeidsmiljø en selvfølge. MASCOTs fabrikker får derfor stor oppmerksomhet på grunn av de gode arbeidsvilkårene de tilbyr. MASCOT har mottatt en rekke priser for sin høye sosiale arbeidsmiljøstandard samt den miljømessige kontrollen på MASCOTs fabrikker i Vietnam og Laos.

  Les mer

  1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratorietest

  Arbeidsklær som varer lenge

  Produkter som varer lenge er både praktiske og økonomisk fordelaktige for brukeren av arbeidsklærne. I tillegg er de en stor fordel for miljøet. Når stoffet, sømmene og fargene holder lenge, slik at brukeren ikke trenger å kjøpe nye arbeidsklær så ofte, unngår man et unødvendig ressursforbruk. Derfor jobber vi i MASCOT etter TESTED TO WORK-metoden. Det gir slitesterke arbeidsklær med lang levetid.

  Les mer

  Sky Works_Rooftop_workers_men

  Vi tar ansvaret vårt på alvor

  Testing, kvalitet og ansvarlighet er forankret i MASCOTs DNA, og vi produserer alltid på en forsvarlig og bærekraftig måte. Vi streber etter å produsere varer som holder lengst mulig, med best mulig ressursbruk og med minst mulig avfall og utslipp. Dessuten må produktene være innovative og leve opp til kundenes krav.

  Les mer

  OEKO-TEX® STANDARD 100

  Produkter med OEKO-TEX® STANDARD 100-merking

  MASCOT bruker langt over 100 forskjellige typer stoff til arbeidsklærne. Alle er OEKO-TEX® STANDARD 100-sertifisert. Velger du produkter med OEKO-TEX® STANDARD 100-merking, kan du være sikker på at arbeidsklærne dine er kontrollert for innhold av helseskadelige stoffer. Testkriteriene oppdateres årlig og går langt utover gjeldende lovbestemmelser.

  Les mer

  truck-road-MASCOT® WORKWEAR

  Miljøvennlig emballasje og frakt

  I en kompleks forsyningskjede, som den som kreves for å lage arbeidsklær, skal materialene og klærne emballeres og transporteres i flere omganger på tvers av kontinenter. Transport er i utgangspunktet ikke fordelaktig for miljøet, men i dagens globale handelsmarked er det en nødvendighet. Derfor gjelder det å velge løsninger som beskytter miljøet på best mulig måte.

  Les mer