Slik søker du

      Her får du først litt praktisk informasjon om å søke på en av MASCOTs stillinger. Deretter følger noen generelle tips til søknaden din.

      Vi tar ikke lenger imot søknader via e-post eller brev, men kun gjennom vårt elektroniske rekrutteringssystem. Dette gjør vi for å sikre at vi overholder personvernloven.

      Du finner våre ledige stillinger under «Aktuelle jobber» på hjemmesiden vår, og ved å klikke på linken i stillingsannonsen kan du sende inn søknaden din.

      Hvis du ønsker å sende en uoppfordret søknad, kan du også gjøre dette her. Velg Logg på, ny bruker, og velg så et brukernavn og passord. Velg Godta og fyll så inn opplysningene dine på den neste siden. Du kan ganske enkelt legge ved CV-en din, og må dermed ikke fylle ut alle feltene om erfaring osv. Til slutt trykker du på Lagre. Du kan alltid gå inn senere, og rette opplysningene dine hvis nødvendig.

      Praktisk informasjon

      • Referanser:
       Referanser og vurderinger fra søkernes tidligere arbeidsgivere bidrar ofte med nyttig og nødvendig informasjon. Dersom det er gjensidig interesse i å etablere et arbeidsforhold, ber vi søkere om tillatelse til å kontakte tidligere overordnede.
      • Kontaktadresse:
       Du vil bli bedt om å registrere en e-postadresse. Da denne adressen vil benyttes til fremtidig kontakt med deg, anbefaler vi at du bruker en privat e-postadresse.
      • Vedlagte filer:
       Når du skriver en elektronisk søknad, kan du laste opp filer til systemet. Filene må være av typene: PDF, JPG eller Microsoft Office-dokumenter.
      • Redigering, oppdatering eller sletting av data
       Du kan løpende se gjennom, redigere, oppdatere eller slette dine data ved å logge inn på systemet vårt med brukernavnet og passordet ditt.

      Tips om søknaden din

      • Vær godt forberedt
       Bli kjent med bedriften før du sender inn søknaden din – både for din egen og vår skyld. Det gjør søknaden din mer troverdig og øker sjansene dine for å bli vurdert. Hjemmesiden vår er et godt sted å starte.
      • Skriv kort og presist
       Vi får vanligvis mange søknader på annonserte stillinger. Det gjelder derfor å selge budskapet ditt på en rask og nøyaktig måte. Selve søknaden bør ikke være på mer enn én side. Vi vil gjerne raskt få en oversikt over hvem du er. Skriv lett forståelig: Vær forsiktig med forkortelser og tekniske termer, det er (vanligvis!) ikke ingeniører og programmerere som leser søknaden din.
      • Skriv en personlig søknad
       Bruk aldri standardsøknader. Gi søknaden ditt personlige preg, slik at den skiller seg litt ut fra de andre søknadene og viser hvem DU er. Vær tro mot din stil og din måte å gjøre ting på, både når det gjelder språk og form. Tenk på CV-en din som et «levende dokument» og tilpass det til de jobbene du søker på.
      • Hvorfor skal vi velge deg?
       Fortell oss hvorfor du søker på stillingen, hva du kan tilby, og hva som er DIN visjon for jobben i søknaden din. Vi vil gjerne se at du er lidenskapelig opptatt av stillingen, og at det er akkurat din arbeidskraft vi trenger. Finn all kompetansen din: Lag f.eks. en «bruttoliste»
      • Legg ved relevante vedlegg
       I annonsene står det ofte hvilke ting som skal legges ved søknaden. Last opp vedlegg som er relevante for stillingen – og bare de relevante. Om vi skulle mangle noe, ber vi om dette ved en eventuell samtale
      • Hvordan passer du til kravene i annonsen?
       En god søknad besvarer de krav som stilles på en konkret og aktiv måte. Unngå å gjenta CV-en din, men velg heller nøye ut en eller to helt relevante erfaringer som passer til annonsens krav. Argumenter for valgene dine: Mange jobbendringer betyr ikke nødvendigvis at du er ustabil – argumenter for det!
      • Les gjennom søknaden din før du sender den inn
       Les alltid gjennom søknaden din en siste gang, slik at du unngår uriktige opplysninger, skrivefeil og lignende. Én feil i en ellers perfekt søknad vil jo være irriterende. Få hjelp fra nettverket ditt: La noen andre korrekturlese og vurdere utformingen av CV-en din
      • Overhold tidsfrister
       Enkelt og greit: søk innen fristens utløp – og gjerne i god tid før, da vi ofte begynner å se gjennom søknadene før fristens utløp. Skriv også datoen i søknaden. Dersom det oppstår endringer i CV-en din, kan du alltid rette på søknaden din.