Produksjon

Godt over halvparten av MASCOTs ansatte er sysselsatt utenfor Europa. På MASCOTs fire systuer i Vietnam og Laos arbeider ca. 2400 ansatte med å produsere arbeidsklærne som kollegene i Europa utvikler, markedsfører og selger.
MASCOT bygget og innviet sin første systue i 2008 ca. 50 km fra Hanoi i Vietnam, og MASCOT Laos ble åpnet i slutten av 2013. MASCOTs produksjon er SA 8000-sertifisert siden 2011.

MASCOT® Vietnam
Vietnam A0D6639B-D31F-4CE0-907E-2E285A86F634

MASCOT® Laos
Laos A0D6639B-D31F-4CE0-907E-2E285A86F634

SA 8000-sertifikatet er dokumentasjon for sosial ansvarlighet / CSR, og MASCOT er en av de få i bransjen som har mottatt dette sertifikatet. CSR betyr svært mye for oss – og heldigvis også for kundene våre.

100 % kvalitetskontroll

100 % kvalitetskontroll

Kvalitetskontrollen har mange faser. Det utføres 100 % kvalitetskontroll flere ganger i løpet av produksjonsløpet. Kontroller skjer både i løpet av produksjonen og etter produksjon.

Kvalitetskontroll

Laboratorietester

Laboratorietester

Maskinene på MASCOTs laboratorium kjører døgnet rundt. Her utføres alt fra rive- og strekkstyrketester til industrivasktester, for å sikre at bare de beste stoffene går videre til produksjon.

Laboratorietest

Sosialt ansvar

Sosialt ansvar

MASCOT Vietnam er med SA 8000 dokumentert sosialt ansvarlig. Men vi tilbyr også våre medarbeidere ting som ligger ut over bestemmelsene i sertifiseringen. Alle medarbeidere får gratis frokost, gratis adgang til legeklinikk på fabrikken, helsekampanjer og team-bygging.

Sosialt ansvarSA8000

MASCOT Vietnam

MASCOT Vietnam

I MASCOTs egen 15 000 m2 store fabrikk. Bygningen rommer både administrasjon, råvarelager, systue og quilt-fabrikk. I tillegg finnes det to ekstra systuer som ligger få kilometer fra fabrikken.

SA8000

Råvarelager

Råvarelager

MASCOT sikrer meget høy kvalitet på råvarer og halvfabrikata, fordi vi selv styrer innkjøp og foretar 100 % kvalitetskontroll på vårt 7 000 m2 råvarelager.

Materiale

Kvalitetskontroll av stoffer

Kvalitetskontroll av stoffer

Råvarelageret inneholder kontinuerlig 30 000-40 000 ruller med stoff, og samtlige stoffer gjennomlyses og kvalitetskontrolleres før de lagerføres.

Materiale

Fremstilling av vatterte stoffer

Fremstilling av vatterte stoffer

Noen materialer, som vatterte stoffer, fremstilles fra bunnen av. De vatterte stoffene sveises sammen ved hjelp av ultralyd. Denne prosedyren sikrer stoffer av høy kvalitet og med god holdbarhet.

Materiale

Mønsterdeler skjæres ut

Mønsterdeler skjæres ut

Det brukes høyteknologiske maskiner i hele produksjonsløpet. Selve produksjonen av produkter starter med at mønsterdelene skjæres ut på en av Gerber-skjæremaskinene.

Produktene tar form

Produktene tar form

Hver syerske er spesialisert i noen spesifikke sømdisipliner, som de mestrer helt og holdent. På den måten utføres produksjonen mest mulig effektivt og med få feil.

Spesialmaskiner

Spesialmaskiner

Systuen inneholder mange spesialmaskiner. Eksempelvis til festing av tape på innsiden av sømmer på vanntette produkter.

Regntøy

Automatisk transportsystem

Automatisk transportsystem

Sytøyet transporteres rundt på et internt transportsystem på loftet. Slik unngås tunge løft og slitsomme bevegelser.

Trykking av logo i løpet av produksjon

Trykking av logo i løpet av produksjon

Ved store bestillinger tilbyr vi påsetning av trykt logo osv. som allerede er i produksjon. Trykket plasseres med millimeterpresisjon ved hjelp av laserlys.

Firmalogo

Godt arbeidsmiljø belønnes

Godt arbeidsmiljø belønnes

MASCOT har mottatt adskillige priser for godt og ansvarlig arbeidsmiljø. En av prisene ble gitt under det danske regentparets besøk i 2009.

Priser