Leverandører - Etiske retningslinjer

  Alle underleverandører til MASCOT Vietnam og MASCOT Laos er underlagt kravene i SA 8000. Dette betyr at underleverandørene må kunne vise og dokumentere at de ikke bruker barnearbeid eller tvangsarbeid, har et godt arbeidsmiljø tilpasset lokale forhold, organisasjonsrett, ingen diskriminering, rimelige arbeidstider og lønninger, og et effektivt ledelsessystem.

  Systuer og produksjon

  De aller fleste av MASCOTs produkter lages på våre egne systuer. I tillegg til MASCOTs egne systuer, samarbeider MASCOT med eksterne systuer og skofabrikker over hele verden. MASCOT har kun kontrakter med store, veletablerte systuer som har moderne produksjonsmaskiner og -metoder. MASCOT har sine egne, erfarne kontrollører som er ansatt for å stå for kontrollen av og den daglige kontakten mellom systuene og MASCOT i Danmark.

  Farger - Materiale

  Fargerier

  MASCOT samarbeider med fargerier i utlandet som alle har blitt grundig sjekket før MASCOT har inngått en avtale med dem. MASCOTs representanter besøker jevnlig fargeriene, og det er alltid snakk om store og moderne fabrikker som har en profesjonell tilnærming til arbeidet sitt. Hvert fargeri farger mange millioner meter av tekstiler årlig for MASCOT, og det kreves teknisk avanserte fargeanlegg for at leve opp til MASCOTs strenge fargekrav for de helt nøyaktige fargenyansene. Det er også høy etikk rundt det sikkerhetsmessige arbeidsmiljøet når det gjelder kjemikalier.

  Leverandører

  De fleste av MASCOTs leverandører av blant annet knapper, glidelåser, sytråd, reflekser og tekstiler ligger i Østen. I tillegg til at leverandørene vurderes og velges ut basert på sine arbeidsforhold, skal de selvfølgelig også leve opp til våre høye kvalitetskrav. Når det inngås et samarbeid med f.eks. en tekstilleverandør, gir vi leverandøren en liste med krav. Dette beskriver helt detaljert hvilke krav MASCOT stiller til stoffets kvalitet, herunder styrke, farge, stabilitet og mye mer. Tekstilleverandørene vurderes også ut fra parametere som maskinpark, lagerfasiliteter og kommunikasjon.