Ansvarlige arbeidsklær

  Produksjonen av arbeidsklær har en global innvirkning. Likevel er det er mulig å ta forsvarlige valg. Hos MASCOT tar vi ansvar for mennesker og miljø ved å produsere og konsumere på en ansvarlig måte. Vi har ikke løsningen på alle utfordringene verden, menneskene og miljøet står overfor, men vi streber etter å finne den.
  2019 - Modeller, Mann, Kvinne, Sustainable products, T-skjorter, Resirkulert polyester, Økologisk bomull

  Holdbarhet – en del av løsningen

  Holdbarhet er også en form for ansvarlighet. Hos MASCOT går vi ikke på akkord med klærnes slitestyrke. Arbeidsklærne skal vare lenge, slik at de ikke må reproduseres ofte. Dette er ikke bare en fordel for deg, men også for miljøet, da klesproduksjon er en omfattende prosess.

  Når du velger arbeidsklær fra MASCOT, får du mer valuta for pengene ettersom alle MASCOT-produktene testes i henhold til TESTED TO WORK-prinsippene våre.

  MASCOT Test Center

  Ansvarlige produkter

  I MASCOTs utvalg finnes det mange produkter laget av resirkulerte materialer. Verdens næringer bruker mange forskjellige ressurser som dessverre er begrensede. Derfor er det viktig å fokusere på avfall og brukte materialer som kan resirkuleres.

  Resirkulert polyamid – restmateriale fra tekstilproduksjon

  I MASCOT® CUSTOMIZED finner du bukser og overdeler der hovedmaterialet er produsert av resirkulert polyamid, som er produsert av restmateriale fra tekstilproduksjon. Det betyr ikke at det er brukte klær som har blitt gjort om til nytt materiale. Det er snakk om restmateriale fra tekstilproduksjon, som råvev, garn osv., som har blitt resirkulert til en ny metervare.

  Produkter med resirkulert polyester

  Med produkter laget av resirkulert polyester blir en allerede brukt ressurs transformert og resirkulert. MASCOTs overdeler i resirkulert polyester er produsert av plastavfall som samles opp, brytes ned i granulat og spinnes til nye tråder. Disse trådene brukes til å produsere nye stoffer.

  MASCOTs bomullsfôr CLIMASCOT® Lightweight Insulation er laget av 35 % resirkulert polyester.

  Produkter av organisk bomull

  Organisk bomull dyrkes av frø som ikke er genetisk modifiserte, og hvor ugresset i bomullsåkrene er fjernet manuelt. Dette skåner både jordbruksarealet og bøndene som dyrker det.

  Fordeler ved å velge produkter i organisk bomull:

  • Den dyrkes uten bruk av plantevernmidler og andre skadelige stoffer.
  • Den dyrkes av frø som ikke er genetisk modifiserte.
  • Det slipper ut opptil 94 % færre klimagasser enn ved produksjon av konvensjonell bomull.