EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 UPF 40+

  EN 13758-2 er en produktstandard som beskytter mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Klær sertifisert i henhold til denne standarden er merket med en ultrafiolett beskyttelsesfaktor (UPF-verdi) som indikerer beskyttelsesevnen. Beskyttelsesgraden avhenger av mye forskjellig, inkludert tykkelse, tetthet og farge på materialet. Samtidig påvirkes tekstilens beskyttende effekt også av slitasje og vask, så vel som om klærne strekkes.

  Ved å bruke klær som er sertifisert i henhold til 13578-2, minimerer du risikoen for hudskader på grunn av solstrålene.

  Målemetoden

  Det er forskjellige standarder for sertifisering av UV-beskyttende materialer og dermed forskjellige testmetoder for å teste klærnes UV-beskyttende evne. I EN 13758-2 testes nye, utstrakte og tørre tekstiler. Testresultatet gir den laveste UPF-verdien og ikke et gjennomsnitt som med andre standarder. Testmetoden inkluderer klær og hodeplagg, og i henhold til standarden må klærne dekke tre fjerdedeler av armer og ben.
  EN 13758 gjør det mulig å teste utstrakte og våte tekstiler. Dette er imidlertid ikke et krav for standarden.

  Oppnå den høyeste beskyttelsen

  EN 13758-sertifiserte klær hjelper til med å minimere risikoen for hudskader. Det er likevel viktig at du er klar over at bare områder som er dekket, er beskyttet. Samtidig reduseres beskyttelsen hvis klærne er våte eller slitte, eller hvis vedlikeholdsinstruksjonene ikke følges. Husk derfor alltid å være oppmerksom på klærnes natur og ta vare på arbeidsklærne i samsvar med instruksjonene som oppgis.