HACCP DIN 10524

    different colours food and care 
    HACCP DIN 10524

    DIN 10524

    EN-sertifisering i henhold til DIN 10524 omfatter spesifikke krav til design, funksjon og stoff i arbeidsklær som blir brukt i næringsmiddelbransjen. I henhold til sertifiseringen skal arbeidsklærne i matvarevirksomheter være hygieniske og rene for å beskytte forbrukerne. I tillegg blir produktene blant annet testet i henhold til kravene om skjulte trykknapper, at plagget går opp i halsen, og at det ikke er utvendige lommer i overdelene.
    HACCP logo

    HACCP

     

    Innenfor EU skal virksomheter som håndterer matvarer, jobbe etter HACCP-prinsippene. HACCP er en forkortelse for Hazard Analysis and Critical Control Points. Det er en standardisert metode der sikkerhetsmessige risikoer i næringsmiddelproduksjonen blir analysert og kontrollert. Standarden minimerer risikoen for å miste løse gjenstander ned i produksjonen, og derfor er det blant annet krav om innerlommer.

    Klær som overholder HACCP-prinsippene, er delt inn i tre risikoklasser:

    • Klær i risikoklasse 1
      Klær i risikoklasse 1 har en relativt lav beskyttelsesfunksjon. Klærne brukes til arbeid i miljøer der det er minimal risiko for å komme i kontakt med mat, da den er tilstrekkelig beskyttet av emballasjen.
    • Klær i risikoklasse 2
      Klær i risikoklasse 2 har en høy beskyttelsesfunksjon. Klærne brukes når du håndterer lett bedervelig mat uten videre bearbeiding samt mat som ikke er pakket inn i emballasje.
    • Klær i risikoklasse 3
      Klær i risikoklasse 3 har en svært høy beskyttelsesfunksjon. Hygienerisikoen er på det høyeste nivået når du for eksempel håndterer upakket, spiseklar og lett bedervelig mat.

     

    Alle arbeidsklærne i MASCOT® FOOD & CARE lever opp til de høyeste hygienerisikoene i risikoklassene 1–3.