EN 1149-3/5

  Her kan du lese om verneklær med elektrostatiske egenskaper. Sertifiseringen EN 1149-3 og EN 1149-5 sørger for din sikkerhet.

  EN 1149-3

  EN 1149-3 - elektrisk utlading

  Verneklær der materialoverflaten av klærne er testet iht. materialets elektrisk utladende egenskaper. Denne standarden spesifiserer arbeidsklær som er testet iht. deres evne til å bryte ned elektrostatisk ladning fra klesmaterialets overflate. Standarden forklarer at verneklærne er testet iht. deres evne til å avlede elektrostatiske ladninger i luften og dermed ikke gjennom ledning til brukeren av klærne.

  EN 1149-5

  EN 1149-5 - materialets yteevne og utforming

  Denne standarden beskriver kravene som de elektrostatiske egenskapene for verneklær brukt i områder med risiko for plutselig utledning av elektrostatiske ladninger. Testmetoden ved EN 1149-5 spesifiserer kravene til materialer og utforming av verneklær med elektrostatiske egenskaper for å beskytte brukeren mest mulig.

  Ved bruk av verneklær med elektrostatiske egenskaper, er det viktig at du er riktig jordet. Dette sikres ved å bruke passende vernesko som er antistatisk godkjent.