Materialer

  Velg riktig stoffkvalitet til jobben din

  Jobber du i kalde eller varme omgivelser? Jobber du kanskje når det er nedbør, i nærheten av kjørende maskiner eller i omgivelser der du er utsatt for flammer og glør? Det er helt avgjørende at du er ordentlig påkledd til jobben du skal utføre. Når du velger arbeidsklær, er det derfor viktig å tenke på hvilken stoffkvalitet som passer til dine behov. MASCOT bruker mer enn 100 forskjellige tekstiler, som alle er valgt på grunn av stoffkvalitetens spesielle egenskaper. Hvilken stoffkvalitet eller materialkombinasjon som passer best for deg, avhenger av bransjen og omgivelsene du jobber i.

  Arbeidsklær

  MASCOTs arbeidsklær fremstilles i mange forskjellige materialer, som alle er valgt ut for å gi klærne god komfort, holdbarhet og pusteevne i forskjellige arbeidssituasjoner. Les mer om de mest brukte stoffkvalitetene nedenfor, og finn ut akkurat hvilket materiale du skal velge.

  Bomull - Materiale

  Bomull - 100 % naturmateriale

  En metervare av 100 % bomull får noen helt spesielle egenskaper fordi det er et rent naturmateriale. Bomull er mykt og svært behagelig å ha på. Det tåler vask ved opptil 95 °C. Klær i ren bomull er ikke minst et must for personer som jobber i nærheten av glør, som f.eks. i tungindustrien.

  Kanvas - Materiale

  Kanvas - Slitesterk kanvas med grov look

  Kanvas er en vevestruktur som skaper en metervare som skiller seg litt ut fra de andre med sin grove og tøffe look. Vår kvalitet 010 (brukes i MASCOT® YOUNG og MASCOT® HARDWEAR) har meget høy slitestyrke og det er lagt inn litt stretch i tversgående retning, som du spesielt merker effekten av når du f.eks. ligger på kne. Her vil du vil merke at buksene strekker seg litt. Metervare 010 er med 310 g/m² den kraftigste av MASCOTs kanvas-metervarer i polyester/bomull. Hvis klærne skal være lettere er metervare 154, med en vekt på 260 g/m², et attraktivt alternativ.

  Twill - Materiale

  Twill - Alle tiders hit

  Kvalitet 430 er en av MASCOTs mest solgte metervarer gjennom tidene. Like anvendelig nå som for 10 år siden, og den brukes allsidig til forskjellige fag innenfor både industri og håndverk. Blandingen av polyester og bomull gir en robust metervare som effektivt beholder farge og form selv etter hyppig vask og tørking. Kvalitet 430 er med sine 310 g/m² den kraftigste av MASCOTs kypert-metervarer i polyester/bomull. Skal klærne være lettere er det flere alternativer: Metervare 442 på 270 g/m², metervare 330 på 245 g/m² og metervare 230 på 205 g/m².

  Quilt - Materiale

  Quilt - Varmt termotøy

  Produkter av quilt er kjent for å være varme og isolerende, og har gjennom mange år vært brukt som isolerende lag i mange bransjer. MASCOTs termotøy finnes i flere tykkelser og farger. Quilten består av tre lag. Mellom de to ytre slitesterke lagene er det polyestervatt, som fungerer isolerende. De tre lagene er sveiset sammen med bruk av ultralyd, og denne fremgangsmåten forsikrer stoff av høy kvalitet og god slitestyrke.

  Multibeskyttelsesbekledning - Materiale

  Multibeskyttelsesbekledning

  Antistatisk, syrefast, flammehemmende og smussavvisende stoff. Den avgjørende fordelen er at de flammehemmende egenskapene ligger i selve tråden som stoffet er vevd av. Den flammehemmende egenskapen er altså en permanent tilstand som ikke kan vaskes vekk. Det gir samtidig et mykere og mer behagelig stoff, som er veldig komfortabelt å gå med. Slite- og rivestyrken er høy. Godkjent etter EN ISO 11612 (A1, A2, B1, C1, E1, F1), EN ISO 11611 - kl. 1 - A1, A2 EN 1149-3, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 13034 og EN ISO 20471 - kl. 2. Vintertøyet i stoffkvalitet 217 er i tillegg pustende, vind- og vanntett, og godkjent etter EN 343 og EN 342.

  Fottøy

  Foretrekker du vernesko i lær, nylon eller tekstil? Hos MASCOT vurderes materialene som brukes til produksjon av vernesko, på grunnlag av slitestyrke, komfort og pusteevne. Les mer om de mest brukte materialene her, så kan du selv avgjøre hvilke vernesko som passer best til din arbeidssituasjon.

  Lær - Materiale

  Lær

  Lær er et naturmateriale som er blitt brukt til skoproduksjon i mange år. Lær brukes ofte til få lage vernesko ettersom det både er komfortabelt, slitesterkt, pustende og isolerende. Sko av lær finner du bl.a. i seriene MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY og MASCOT® FOOTWEAR FIT. Disse skoene er spesielt utviklet for omgivelser som krever litt ekstra av skoene. Så hvis du daglig krabber på sementgulv, jobber utendørs i kalde måneder, sveiser eller jobber i nærheten av gnister, så er vernesko i lær det opplagte valget for deg. Lær må jevnlig pleies med impregnering for å beskytte skoen og forlenge levetiden.

  Tekstil - Materiale

  Tekstil

  Tekstiler fremstilles enten av natur- eller kunstfiber og brukes til mange formål, særlig innenfor kles- og møbelindustrien. Tekstil er et naturlig valg som fôr i sko ettersom det føles mykt og behagelig mot foten. Hvis du trenger en pustende sko, kan slitesterke tekstiler også brukes på utsiden av skoen. Det er særlig i produksjonen av joggesko og sportssko at det brukes tekstiler, hvor en overdel i tekstil kombineres med en fleksibel såle, slik at skoene blir lette og gir god bevegelighet for foten. Hos MASCOT finner du bl.a. vernesko i tekstil i seriene MASCOT® FOOTWEAR FLEX og MASCOT® FOOTWEAR ENERGY.

  Polyamid - Materiale

  Polyamid

  Polyamid, også kalt nylon, er et termoplastisk materiale. Polyamid brukes ofte som et blandingsmateriale sammen med andre syntetiske materialer. Fordelene med å bruke polyamid er at det er ekstremt slitesterkt, hurtigtørkende og har en høyere oppsugingsevne enn andre ikke-organiske fibre. Det gjør at nylon er svært anvendelig til lette og pustende vernesko som ikke trenger å være motstandsdyktig mot ekstrem varme. Polyamid blir bl.a. brukt i MASCOT® FOOTWEAR FLEX-serien Takket være de slitesterke og hurtigtørkende egenskapene til polyamid er det et naturlig valg for deg som jobber utendørs i sommermånedene.