Kle deg lagvis

Det handler om å velge de riktige klærne fra innerst til ytterst etter lag-på-lag-metoden. De riktige klærne passer til aktivitetsnivået ditt og omgivelsene dine.

Kle deg lagvis - 123

MASCOT har lansert en serie arbeidsklær, MASCOT® ADVANCED, som er spesielt egnet til håndverk og bygg. I denne serien finner du et stort utvalg t-skjorter, gensere og jakker som er laget for å kunne kombineres etter lag-på-lag-metoden. MASCOT® ADVANCED-serien har over 20 produkter å velge mellom, og blant dem finner du både nye farger, trykk og funksjoner.

T-skjorte, langermet - Lag 1 - Et fukttransporterende lag

Lag 1 - Et fukttransporterende lag

Innerst bør du ha et lag som fremfor alt er fukttransporterende, slik at du ikke blir kald av fuktigheten som kroppen avgir. Den beste løsningen er et polyestermateriale kombinert med en elastisk fiber, slik at du har full bevegelsesfrihet. Denne beskrivelsen passer våre nye, tynne t-skjorter. De sitter tett inntil kroppen, er super-strekkbare og gir god bevegelsesfrihet. Stoffet er fukttransporterende, tørker raskt og har fått en antibakteriell etterbehandling som hemmer dannelsen av lukt. Produktene gir deg en god og behagelig regulering av kroppstemperaturen, selv i varme omgivelser og når du er fysisk aktiv.

Se produkter

Arbeidsgenser - Lag 2 - Et varmt lag med isolerende fôr

Lag 2 - Et varmt lag med isolerende fôr

I overgangsperioden kan du ofte nøye deg med to lag, nemlig ett fukttransporterende og ett isolerende lag. Det isolerende laget kan imidlertid gjerne være en kombinasjon av flere lag. 17115-jakken, med isolerende CLIMASCOT®-fôr, er det opplagte valget når du har behov for en lett og myk overgangsjakke som holder deg varm. Jakken fungerer også godt som et isolerende mellomlag hvis det blir ordentlig kaldt, takket være fôrets lave massetetthet. Jakken har stretchstoff i sidene og på innsiden av ermene, slik at du er sikret ekstra god bevegelsesfrihet i arbeidet. Brystlomme og frontlommer holder lommeinnholdet trygt på plass med glidelås.

Se produkter

Vinterjakke - Lag 3 - Vind- og vanntett jakke

Lag 3 - Vind- og vanntett jakke

Det ytterste laget skal fremfor alt beskytte deg mot været ved å være vind- og vanntett. Du bør imidlertid også velge et plagg som har god pusteevne. God pusteevne er viktig for å holde varmen. Hvis du ikke blir kvitt fuktigheten, blir du våt og deretter kald. 17001-jakken er pustende, vindtett og vanntett, og sertifisert i henhold til nedbørsnormen EN 343. Jakken er lett og følger bevegelsene dine fleksibelt, ettersom materialet er elastisk i alle retninger. Den kan også justeres, slik at den passer deg: Både den avtakbare hetten, kraven og den nederste kanten kan reguleres. Den har i det hele tatt mange funksjoner som beskytter deg mot kulde og vind: Ermene har en innvendig ribb ved håndleddet med hull til tommelen, slik at jakken dekker helt opp på håndryggen. Jakkeryggen er litt forlenget, slik at den gir god beskyttelse nederst på ryggen, også når du bøyer deg fremover.

Se produkter

14503AF8-FDF6-48D3-B53E-2CCC7096BFF2 - Vinterjakker

Hold deg varm og tørr hele vinteren. Tell til tre når du kler på deg til arbeidsdagen

1 Hold deg tørr
2 Hold deg varm
3 Beskytt deg mot været

Kombiner lagene etter temperatur og fysisk aktivitetsnivå.