Kle deg lagvis

  Vil du oppnå optimal beskyttelse i alle vær- og arbeidssituasjoner? Det oppnår du ved å velge de riktige klærne fra innerst til ytterst etter lag-på-lag-metoden. De riktige klærne, er klær som passer til aktivitetsnivået ditt og omgivelsene dine. I MASCOTs sortiment av arbeidsklær finner du et stort utvalg av t-skjorter, gensere og jakker som er laget for å kunne kombineres etter lag-på-lag-metoden.

  MASCOT anbefaler deg å telle til tre når du tar på deg arbeidsklærne: 1) Hold deg tørr. 2) Hold deg varm. 3) Beskytt deg mot været.

  T-skjorte - Lag 1 – et svettetransporterende lag

  Lag 1 – et svettetransporterende lag

  Innerst bør du ha et lag som fremfor alt er svettetransporterende, slik at du ikke blir kald av fuktigheten som kroppen avgir. Den beste løsningen er et polyestermateriale kombinert med en elastisk fiber, slik at du har full bevegelsesfrihet. MASCOT tilbyr produkter som sitter tett inntil kroppen, er svært elastiske og gir god bevegelsesfrihet. Produktene er svettetransporterende, tørker raskt og har fått en antibakteriell etterbehandling som hemmer dannelsen av lukt. Du oppnår dermed en god og behagelig regulering av kroppstemperaturen, selv i varme omgivelser og når du er fysisk aktiv.

  Se produkter

  Arbeidsgenser - Lag 2 – et varmt og isolerende lag

  Lag 2 – et varmt og isolerende lag

  I overgangsperioden kan du ofte nøye deg med to lag: ett svettetransporterende og ett isolerende lag. Det isolerende laget kan imidlertid gjerne være en kombinasjon av flere produkter. Formålet med det isolerende laget er å holde på varmen samtidig som fukten kan ledes vekk. Mellomlaget skal holde deg varm i kalde omgivelser uten å begrense bevegelsesfriheten din. Produkter med CLIMASCOT®-fôr er et opplagt valg som mellomlag. CLIMASCOT® Lightweight Insulation er et fôr som har svært god pusteevne og høy isoleringsevne. Samtidig har fôret lav vekt og lav massetetthet, noe som gjør at det ikke begrenser bevegelsene dine i løpet av arbeidsdagen.

  Se produkter

  Vinterjakke - Lag 3 – et lag som beskytter mot vær og vind

  Lag 3 – et lag som beskytter mot vær og vind

  Det ytterste laget skal fremfor alt beskytte deg mot været ved å være vind- og vanntett. Du bør imidlertid også velge et plagg som har god pusteevne. God pusteevne er viktig for å holde varmen. Hvis fuktigheten ikke transporteres bort fra kroppen, blir du våt og deretter kald. I MASCOTs sortiment finner du et stort utvalg av jakker som har god pusteevne, er vindtette og vanntette eller vannavvisende. Om det ytterste laget bør være vanntett eller vannavvisende, avhenger av omgivelsene. Forskjellen ligger i om sømmene er tapede eller ikke. Med en vannavvisende jakke er det en fare for at vannet kan trenge gjennom sømmene.

  Se produkter

  Hold deg varm og tørr hele vinteren. Tell til tre når du kler på deg til arbeidsdagen

  1 Hold deg tørr
  2 Hold deg varm
  3 Beskytt deg mot været

  Kombiner lagene etter temperatur og fysisk aktivitetsnivå.