Utladning av statisk elektrisitet (ESD) Vernefottøy

  Du finner ESD-godkjente vernesko i flere av MASCOTs fottøyserier. Alle MASCOTs ESD-godkjente vernesko, -støvler, og -sandaler er godkjent iht. den gjeldende ESD-normen.

  Utladning av statisk elektrisitet (ESD)

  Unngå statisk elektrisitet

  ESD står for «Electrostatic Discharge» og betyr elektrostatisk utladning. Statisk elektrisitet oppstår når to materialer med forskjellige ladninger kommer i kontakt med hverandre. I noen bransjer er det et krav at spesielle områder er ESD-sikret for å beskytte elektriske komponenter og utstyr. Mennesker er elektrisk ledende, og det oppstår derfor statisk elektrisitet når vi går på gulvet på arbeidsplassen eller tar på inventar og verktøy. I mange tilfeller kan selv små spenninger, som mennesker ikke merker, gjøre skade på komponenter. For å unngå elektriske skader er det derfor nødvendig å bruke ESD-godkjente arbeidsklær og vernesko.

  Finn riktige vernesko til omgivelsene du arbeider i

  Hos MASCOT finner du et stort utvalg av ESD-godkjente vernesko. Denne typen vernesko beskytter komponenter og produkter, samtidig som de antistatiske egenskapene beskytter deg mot støt. ESD-godkjente vernesko er spesielt godt egnet til arbeidsområder der det kan oppstå statisk elektrisitet ved friksjon eller støv, og der elektroniske produkter og utstyr skal beskyttes. ESD-godkjente vernesko er derfor viktig for deg som jobber med å montere, reparere, utføre service på og produsere elektronikk. Hvis gulv og inventar etterkommer ESD-kravene, vil ESD-godkjente sko sikre brukeren i henhold til EN 61340-standarden.