OEKO-TEX® STANDARD 100

  Ved å velge produkter fra MASCOT med OEKO-TEX® STANDARD 100-merket sikrer du at arbeidsklærne dine er undersøkt for innhold av helseskadelige stoffer.

  OEKO-TEX®-merket er din garanti for at produktet er kontrollert for innhold av helseskadelige stoffer. OEKO-TEX® STANDARD 100 er en internasjonalt anerkjent sertifiseringsordning og verdens ledende helsemerking av tekstiler. OEKO-TEX®-merket betyr at produktene er testet og godkjent for innhold av helseskadelige eller antatt helseskadelige, kjemikalier og fargestoffer.

  OEKO-TEX® STANDARD 100 - logo

  OEKO-TEX® er en hjelp til forbrukerne som sikrer deg mot helseskadelig innhold i tekstilene. OEKO-TEX® stiller strenge krav til produkter med dette merket – strengere krav enn fastsatt ved lov. Merkingen skjer etter forutgående test og godkjenning av produktet av en uavhengig part og inkluderer samtlige materialer som inngår i produktet. Dermed er det ikke kun tekstilmetervarer, men også påtrykte merker samt tilbehør som bl.a. glidelåser og fyllmaterialer som blir testet.

  MASCOT prioriterer å sikre våre brukeres helse. Det arbeidet vi gjør for helsen din, dokumenterer vi med OEKO-TEX®sertifikatet som blir tildelt av et uavhengig institutt. Alle metervarer og tilleggsmaterialer testet årlig når sertifikatet skal fornyes. Merket «TILTRO TIL TEKSTILER – testet for helseskadelige stoffer etter OEKO-TEX® STANDARD 100» er en garanti for helsesertifiserte produkter. Se alltid etter OEKO-TEX® når du kjøper tekstiler.

  Se gjeldende OOEKO-TEX®-sertifikatet

  Vask alltid klærne dine før du bruker dem for første gang, slik at eventuell overskytende farge vaskes ut.