Lysbuetestede verneklær

  I situasjoner der det er fare for eksponering fra elektriske lysbuer, er det viktig å bruke lysbuetestede arbeidsklær og verneklær. Hos MASCOT finner du verneklær som er sertifisert etter IEC 61482-2-standarden, som beskytter deg mot kortvarig utsettelse for elektriske lysbuer.

  EN 61482-2

  Multibeskyttende arbeidsklær for maksimal sikkerhet

  Hos MASCOT finner du et utvalg av lysbuetestede arbeidsklær, som jakker, kjeledresser, overaller og arbeidsbukser, i både tradisjonelle og fluoriserende farger. Lysbuetestede arbeidsklær beskytter deg mot flammer og stråling som oppstår under en lysbueeksplosjon. MASCOTs IEC 61482-2-sertifiserte arbeidsklær er en del av våre multibeskyttende verneklær, som i tillegg til å være lysbuetestet, også beskytter mot bl.a. varme, flammer, statisk elektrisitet og kjemikalier. For å unngå at gnister, flammer og sprut fra farlige væsker skal komme i kontakt med huden, er produktene i denne serien laget i spesielle stoffkvaliteter og med spesielle sømmer og lommer.

  Tilpass verneklærne etter risikonivået

  De lysbuetestede arbeidsklærne i MASCOTs produktutvalg er testet i henhold til testmetode 2, bokstesten. Klærne er altså testet mot en direkte lysbue på et begrenset område. Det betyr at produktene ikke er testet for langvarige opphold i høyrisikoområder. Produktutvalget av lysbuetestede arbeidsklær og verneklær fra MASCOT er perfekt hvis du jobber som elektriker, i industrien eller med ettersyn av strømtavler, spennings- og distribusjonssystemer. Hvis du jobber i områder med høy risiko for lengre eksponering for elektriske lysbuer, anbefaler vi at du bruker ytterligere beskyttelse. Vi anbefaler at du alltid bruker lysbuetestede arbeidsklær som dekker hele kroppen, for eksempel en kjeledress eller kombinasjon av bukse og jakke. Du kan gjerne kombinere arbeidsklærne med annet beskyttelsesutstyr, for eksempel hjelm, hansker og vernesko, som er godkjent for det gjeldende risikonivået.