Munnbind

  Det finnes mange forskjellige typer munnbind med ulike kvaliteter. Hos MASCOT finner du CE-merkede 3-lags munnbind ment for engangsbruk. MASCOTs munnbind er godkjent som medisinsk utstyr i henhold til EN 14683, type IIR. Munnbindene beskytter mot innånding samt spredning av virus og andre bakterier som er luftbårne. Munnbindene har god pusteevne og er hudvennlige, noe som gir god komfort ved langvarig bruk.

  MASCOT® COMPLETE Munnbind 20950-921

  Hva betyr type IIR?

  Det finnes tre forskjellige typer munnbind (type I, II og IIR). Type IIR er den som beskytter aller best, ettersom den også beskytter mot væskesprut. Det vil si at du, i motsetning til type I og II, også er beskyttet mot små partikler i luften samt partikler avledet fra f.eks. tale, nysing og hoste. I tillegg beskytter type IIR også omgivelsene dine.

  Hvorfor bruke munnbind?

  Munnbind har blitt en stor del av hverdagen for alle, på tvers av jobbtyper. Det er et effektivt personlig verneutstyr som generelt beskytter deg selv og andre mot bakterier og virus – både under og utenfor arbeidstiden.

  Riktig bruk av munnbind

  1. Vask hendene grundig.
  2. Bruk strikkene og plasser munnbindet foran ansiktet med neseklemmen øverst, slik at foldene på yttersiden er vendt nedover.
  3. Fest strikkene bak ørene.
  4. Rett munnbindet, og sørg for å dekke ansiktet ved nesen, haken og kinnene.
  5. Når munnbindet skal tas av, skal man bare ta på strikkene, og ikke selve stoffdelen. Kast munnbindet umiddelbart.

  Riktig bruk av munnbind

  Tiltenkt bruk: Forebygging av spredning av smittsom pusting, hoste og nysing. Beskyttelse mot innånding av luftbårne partikler som støv, pollen og overførbare bakterier og virus.

  Advarsel: Sjekk at emballasjen er forseglet før bruk. Barn skal kun bruke munnbindet når de får hjelp av en voksen.

  Munnbind - Detalj

  Holdbarhet

  MASCOTs engangsmunnbind har en holdbarhet på to år fra produksjonsdato. Munnbindet skal byttes etter opptil fire timers bruk eller hvis det blir vått eller skittent. Produktet skal oppbevares tørt og utenfor direkte sollys.