Arbeidsklær til

skiftende vintervær
Kle deg lagvis - 2017 Pressesenter
23. Januar 2017

Arbeid i vintermånedene krever litt ekstra av arbeidsklærne dine for at du skal holde deg varm og tørr. Mange byggeplasser krever også at arbeidsklærne er sertifisert som synlig i henhold til EN ISO 20471. Få alt med to nyutviklede serier fra MASCOT.

Du kjenner det godt. Noen dager er det for kaldt om morgenen til å jobbe i genser, og utover dagen er det for varmt til å bruke jakke. Det kan komme en byge mens du har det som mest travelt. Kanskje skal du også innom en byggeplass med krav til sikkerhetsklær i løpet av dagen. Det kan være vanskelig å finnet et arbeidsantrekk som passer til alt.

Fritt valg blant produkttyper

Det handler om å sette sammen funksjonelle kombinasjoner av den enkelte håndverkers favorittprodukttyper. På samme måte som været er forskjellig, har medarbeiderne i byggebransjen også forskjellige preferanser. Noen foretrekker en tykk vinterjakke, andre en skalljakke og andre igjen en vannavvisende termojakke. MASCOT har derfor lansert to serier med arbeidsklær, hvor design og funksjoner er utviklet for å passe perfekt sammen. Kombinasjonsmulighetene er dermed nesten uendelige.

To innovative serier med arbeidsklær

Den ene er nylanseringen av MASCOT® HARDWEAR. Den inkluderer alle de smarte detaljene med alt fra magnetlukking og ekstraordinære isolasjonsmaterialer, til jakker med høyt vannsøyletrykk og bukser med stretch. Den andre serien er MASCOT® SAFE SUPREME. Denne serien inneholder mange av de samme funksjonene, men er i tillegg en komplett serie med sikkerhetssertifiseringen EN ISO 20471.

Arbeidsklær & Verneklær - Kle deg lagvis - Pressesenter

MASCOT® HARDWEAR kombinerer mange avanserte og gjennomtestede stofftyper. Hvis du for eksempel kombinerer MASCOT® Reims, som har pustende og isolerende egenskaper, med skalljakken MASCOT® Gandia, har du en god base for vinteren. Med denne kombinasjonen kan du regulere klærne i takt med dagens skiftende vær, og du sikrer at kroppen din alltid har den beste temperaturen. De fluorescerende detaljene på produktene gjør en kombinasjon med MASCOTs hi-vis-produkter til et opplagt valg. MASCOT® SAFE SUPREME er for alle som krever noe ekstra av vernetøyet sitt. Du kan enkelt oppnå en høy sikkerhetsklasse med lag-på-lag-bekledning, slik at du får komfort, temperaturregulering og sikkerhet. Hvis du bruker hi-vis-vesten MASCOT® Grimsby over en ikke-fluorescerende hettegenser og bukser, oppnår du sikkerhetsklasse 1. Ved å kombinere bekledningen med vernebuksene MASCOT® Kendal, oppgraderes arbeidsklærne til den høyeste sikkerhetsklassen, klasse 3. Hettegenseren med fluorescerende detaljer, MASCOT® Motril, har ingen sikkerhetssertifisering, men den passer perfekt til settet.

Den beste beskyttelsen oppnås ved å kombinere produkter

Tanken er at du kan motstå både vind, vann og kulde ved å kombinere favorittproduktene dine fra disse to seriene. Du kan effektivt kvitte deg med overskytende svette og varme. Hvis du bruker en jakke fra MASCOT® SAFE SUPREME, kan du til og med oppfylle den høyeste sikkerhetsklassen når du befinner deg på områder hvor det er påkrevet. Hvis du alltid jobber i områder hvor det er påkrevet med verneklær, kan du bruke de smart designede termojakkene, termovestene og fleecetrøyene i hi-vis fra MASCOT® SAFE SUPREME ytterst, og kombinere med MASCOT® HARDWEAR innerst. Alt passer sammen – og kan kombineres til alle situasjoner.

Lag-på-lag-metoden

MASCOT gir deg her et par tommelfingerregler om hva du bør se etter når du setter sammen plagg etter lag-på-lag-metoden. Det innerste lagets viktigste funksjon er å være svettetransporterende og hurtigtørkende, slik at du ikke blir våt og det oppstår fare for avkjøling. Mellomlaget skal være isolerende. Du kan tilføye så mange lag som er nødvendig for å holde varmen. I situasjoner med sterk kulde og nedbør, er et ekstra ytterlag nødvendig. Her er det vind- og vanntettheten som er viktigst. Alle lagene må puste, slik at fukten kan fordampe.

Modell - Kle deg lagvis - Pressesenter 2017

Komplette løsninger er viktig. Kombinasjoner mellom serier kan derfor bidra til å oppfylle behovene i arbeidsdagen din. Arbeidsklærnes ytterlag skal beskytte mot vind og vær, samtidig som det skal holde deg tørr. Ytterlaget kan være en jakke som er godkjent i henhold til EN 343 og EN 342, som gir beskyttelse mot regn, vind og kulde. Vinterjakken MASCOT® Tolosa er pustende og vind- og vanntett, samtidig som den unike PrimaLoft®-isoleringen sikrer varmen effektivt. Jakken passer godt til buksene MASCOT® Kendal, og med denne kombinasjonen oppnås sertifisering i klasse 2.