Er du beskyttet mot UV-strålene fra solen

?
Hi-vis T-skjorteShorts til kvinnerKvinne
30. Juni 2021

Jobber du ute når solen skinner? Når det regner ute, kler du deg i vanntette klær. Når det er kaldt, tar du på deg en varm jakke. Passer du på å beskytte deg mot solen også? Huden vår er sensitiv ovenfor solens UV-stråler, og derfor må du være ekstra forsiktig når det er solskinn.

Er jobbgarderoben klar for sol og sommer? Beskytt deg mot solstrålene og reduser risikoen for hudsykdommer.

Hvordan beskytter du deg best mot solen?

Den beste beskyttelsen mot solen er uten tvil skygge. Når arbeidsdagen foregår utendørs, er det derimot ikke alltid mulig å oppholde seg i skyggen. Derfor er det viktig å ta forholdsregler og beskytte seg så godt det lar seg gjøre.

Klærne dine hjelper deg med å beskytte huden mot solstrålene. Beskyttelsen klærne gir, avhenger blant annet av tykkelsen og tettheten til stoffet samt typen fibre det er laget av. For eksempel beskytter en tykk jakke mer enn en tynn og luftig T-skjorte. Når det er over 20 grader ute, er det imidlertid ikke optimalt å utføre fysisk hardt arbeid iført en tykk jakke. I stedet kan du bruke en T-skjorte, genser eller pikéskjorte med UV-beskyttelse. Det er anbefalt å beskytte hodet med en caps eller annen type hatt som gir skygge.

Dessuten er det viktig å huske på å bruke solkrem på kroppsdelene klærne ikke dekker.

Slik fungerer klær med solbeskyttelse

 Klær med UV-beskyttelse er enten laget av stoff med spesielle fibre som beskytter mot solen, eller av stoff som er vevd så tett at det holder solstrålene ute. Klærne kan også ha gått gjennom en kjemisk etterbehandling eller farging som øker beskyttelsen mot solen.

Når du ser etter arbeidsklær som T-skjorter, pikéskjorter og tynne gensere, som kanskje ikke beskytter så mye som en tykk jakke, kan det være lurt å velge produkter med (NS-)EN 13758-2-klassifisering. Ved å bruke klær som er klassifisert etter standarden (NS-)EN 13578-2, reduserer du risikoen for hudskader på grunn av solstrålene. Du kan se på vaskelappen om et produkt fra MASCOT er UV-sertifisert.

I vareutvalget til MASCOT finner du en rekke produkter med UV-beskyttelse. Noen av disse produktene har beskyttelse klassifisert etter (NS-)EN 13578-2. Du finner arbeidsklær med UV-beskyttelse hos din MASCOT-forhandler.