Vernesko

med fremtidsperspektiv
Vernefottøy - Pressesenter 2014
11. November 2014

Vi har en tendens til å velge vernesko ut ifra hva øyet foretrekker. Utseendet forteller imidlertid ingenting om hvordan føttene og kroppen får det av å bruke verneskoene 8-9 timer hver dag over flere måneder.

Det er helt avgjørende å velge vernesko med god støtte og effektiv støtabsorbering. Ikke bare kort sikt, slik at du unngår trøtte ben etter en lang arbeidsdag på harde og/eller ujevne underlag. Men også på lang sikt, slik at ben og rygg ikke belastes unødvendig. Det må ikke være skarpe kanter som kan gnage innvendig. Føttene skal ikke bli for varme. Støtabsorberingen må også være av svært høy kvalitet. Vi ønsker helst at verneskoene skal føles like støttende og fleksible som et par mote- eller sportssko.

Sikkerhet forent med optimal komfort

MASCOT har tatt utfordringen. Nå lanserer vi fire modeller i en helt nyutviklet serie av vernesko. Målet har vært å oppnå en komfort som kommer så tett opp mot komforten til sportssko som mulig. Fokuset har vært på å forene 100 % sikkerhet med å utvikle fleksibelt og behagelig fottøy. Serien inneholder to par vernesko, en vernestøvel og en vernesandal. Innvendig er alle vernekomponentene og passformen identiske.

Vernestøvler - 2014

Metallfri tåhette som ikke gnager

Den obligatoriske tåhetten buer opp over tærne, der hvor tærne bøyes, når du sitter på huk. Det vil si at du ikke kjenner den i det hele tatt når du arbeider på knærne. Tåhetten er helt ny og fremstilt av kompositt, et metallfritt materiale. Spikervernet er fremstilt av tekstil og snøringene av plast, slik at skoene, sandalene og støvlene er helt metallfrie. Dette er en fordel hvis du for eksempel skal gjennom skannerne på flyplassen. Metall er per definisjon både kuldeledende og tyngre, så det finnes langt flere fordeler. Spikervern av tekstil er enklere å bøye, og dermed mer fleksibelt når du beveger deg.

Dobbel støtabsorbering

Støtabsorberingen er sikret ved hjelp av en dobbelt effekt. Både sålematerialet og den nyutviklede innleggssålen i EVA er støtabsorberende. Det ekstraordinære er at det er støtabsorbering i både hæl og tå. God støtabsorbering er svært viktig for både ben og rygg. Innleggssålen er også pustende og har stabiliserende buestøtte. Fottøyet er ESD-godkjent i henhold til DIN EN 61340-4-3 med denne innleggssålen.

Sklisikre og non-marking-såler

Ifølge den siste arbeidsskadestatestikken er forstuinger, forvridninger og forstrekninger de hyppigst forekommende skadetypene overhode*. Du kan selv redusere risikoen for slike typer skader ved å velge sikkert og behagelig fottøy med god støtte. Det er også viktig å stå støtt på ujevne eller våte underlag. Se også etter den høyeste klassen innen sklisikkerhet, SRC. Alle nye sko fra MASCOT er testet og godkjent etter denne sikkerhetsstandarden.

Den nye serien av vernesko fra MASCOT finnes i sikkerhetsklasse S3 – en støvel og en sko – og i S1P: en sko samt en vernesandal med lynlukking. Alle er utstyrt med en slitesterk PU/PU-såle som ikke smitter av (non-marking). Den nye serien av fottøy kan med fordel brukes av et bredt spekter av faggrupper, så som håndverk, lett konstruksjon, transport, lager og logistikk.

Pressesenter - Fottøy - 2014