Piktogrammer

Arbeidsklær

MASCOT bruker en rekke symboler på arbeidsklærne for at det skal være enkelt å få oversikt over arbeidsklærnes spesielle egenskaper. Her kan du få mer informasjon om hva de forskjellige symbolene betyr.

Ultimate Stretch - Piktogram

Ultimate Stretch

Dette produktet er laget i et fireveis-stretchmateriale. Stretchmaterialet er elastisk i alle retninger, noe som gir deg en unik bevegelsesfrihet. Produkter med fireveis-stretch er myke og behagelige å ha på seg. De følger alle bevegelser, noe som gir deg ekstra komfort på jobb.

Pustende - Piktogram

Pustende

De pustende egenskapene i vanntette/vannavvisende klær er ekstremt viktig når du svetter mens du arbeider i kalde omgivelser. Hvis du ikke blir kvitt fukten er det stor risiko for at dine våte klær blir kalde, og du kommer til å fryse.

Fukttransporterende - Piktogram

Fukttransporterende

De fleste materialer kan oppta fukt. Men noen materialer kan mere enn det – nemlig transportere den videre og vekk fra kroppen slik at du ikke oplever ditt innerste lag som vått og kaldt. Et fukttransporterende innerste lag er helt avgjørende når du jobber meget aktivt.

Tørker raskt - Piktogram

Tørker raskt

Det er viktig at svettetransporterende tøy kan tørke raskt. Ellers blir svetten værende igjen i det ytre stofflaget, hvilket fører til at du blir gradvis nedkjølt. Denne kombinasjonen av svettetransporterende og hurtigtørkende stoff, gjør at du er sikret maksimal komfort – uansett aktivitetsnivå.

Vindtett - Piktogram

Vindtett

Når dine klær er vindtett holder du lettere på varmen. Gå for produkter med dette symbol når du ikke vil la vinden forstyrre din komfort i hverdagen.

Vanntett - Piktogram

Vanntett

100%. Symbolet er din sikkerhet for at MASCOT ikke lar så mye som en dråpe trenge inn. Glidelåser er vanntette og sømmer er teipede på baksiden.

Vannavvisende - Piktogram

Vannavvisende

Når klærne har dette symbol er stoffet vanntett. Derimot er det på visse stofftyper ikke mulig å sette tape på baksiden av sømmene, og derfor kan produktet som helhet ikke betegnes som 100% vanntett, men kun vannavvisende.

Varmeisolerende - Piktogram

Varmeisolerende

Dersom klesplagget er merket med dette symbolet, betyr det at tøyet har en funksjon som holder deg varm under kjølige forhold.

Smussavvisende - Piktogram

Smussavvisende

Når dine fluoriserende arbeidsklær skal holde deg synlig skal det holdes rent. Og det er ikke alltid like lett. Derfor tilbyr MASCOT å holde det rent for deg. En behandling med Teflon® gjør klærne smussavvisende, og holder det synlig og vil holde lenger.

Ergonomisk passform - Piktogram

Ergonomisk passform

Alle MASCOTs klær er selvfølgelig skapt til å bevege seg i. Men har du særlig bruk for at dine klær støtter, hjelper og bare sitter godt i alle kroppsposisjoner, så gå for den ergonomiske passform. Så det er god plass til å rekke ut, sitte på kne osv.

Knelommer - Piktogram

Knelommer

Hvis du allerede bruker kneputer, så vet du selv hvor viktig det er for komforten i din arbeidsdag. MASCOTs design av knelommens plassering sikrer at kneputen sitter perfekt hver gang du kneler.

Hengelommer - Piktogram

Hengelommer

AF1C7F3A-9DCC-4AA3-BA6B-C56C1BA32E5D

Lav vekt - Piktogram

Lav vekt

Symbolet viser at arbeidstøyet har en lavere vekt enn gjennomsnittet. Slitestyrken er allikevel høy. Velg produkter med dette symbolet hvis du er på jakt etter slitesterkt arbeidstøy i en lett utgave hvis du jobber innendørs eller i et varmt miljø.

Trenålssøm - Piktogram

Trenålssøm

Triplesømmer er din garanti for høy slitestyrke. MASCOT setter dem på de mest utsatte steder på dine klær, som f.eks. på skuldrene, og på yttersiden og innsiden av benene. Det forlenger bruksperioden på dine klær merkbart.

Reflekseffekter - Piktogram

Reflekseffekter

Små reflekseffekter på dine arbeidsklær kan være avgjørende for din sikkerhet. Uansett hvor du arbeider, vil du av og til komme nær trafikken. Her øker refleksene din sjanse for å bli sett.

Sømløs - Piktogram

Sømløs

Klesplagg som er merket med dette symbolet, har ingen sidesømmer. Disse plaggene er best å ha på innerst på kroppen. Tøy uten sidesømmer er ekstra behagelig å ha på da det ikke finnes sømmer eller innsydde merkelapper som irriterer eller klør.

Classic fit - Piktogram

Classic fit

Velg produkter med Classic Fit-symbolet hvis du går etter produkter med ekstra vidde. Produktene med Classic fit er de romsligste i MASCOTs produktutvalg.

Modern fit - Piktogram

Modern fit

Symbolet angir at produktet har en normal passform som følger kroppens naturlige passform, men som likevel ikke er tettsittende. Produktene sitter godt og har en god bevegelsesfrihet.

Slim fit - Piktogram

Slim fit

Hvis du liker produkter som sitter tett inntil kroppen, bør du velge Slim fit-produkter. Tøyet følger alle kroppens bevegelser.

Lady fit - Piktogram

Lady fit

Produkter med dette symbolet er utformet etter MASCOTs passform for kvinner. Det er en behagelig og gjennomtestet passform som sitter godt og har god bevegelsesfrihet.

Forbedret passform - Piktogram

Forbedret passform

Spesialdesignede høyre- og venstresokker med komfortsoner.

Forsterket hæl og tå - Piktogram

Forsterket hæl og tå

Alle MASCOTs sokker er utstyrt med ECS – Ergonomic Comfort Support. Det er en teknologi som bruker ekstra myke forsterkninger i sokkene, der foten har spesielt nytte av polstring for komfortens skyld. For eksempel under hæl og tå, eller under hele foten.

Forsterket under fotsålen - Piktogram

Forsterket under fotsålen

Alle MASCOTs sokker er utstyrt med ECS – Ergonomic Comfort Support. Det er en teknologi som bruker ekstra myke forsterkninger i sokkene, der foten har spesielt nytte av polstring for komfortens skyld. For eksempel under hæl og tå, eller under hele foten.


Fottøy

Alle MASCOTs vernesko har en rekke symboler som gjør det raskt og enkelt å få oversikt over hvilke egenskaper og funksjoner skoene har. Se hva de forskjellige symbolene betyr, her.

Fleksibel - Piktogram

Fleksibel

Fottøy med dette symbolet er ekstremt fleksibelt, og skoene bøyes ved f.eks. arbeid på huk eller på kne. Dette gir deg frihet til alle typer bevegelser i løpet av arbeidsdagen. Frihet til føttene dine.

Pronose, knelende arbeidsposisjon - Piktogram

Pronose, knelende arbeidsposisjon

Tåforsterkeren er en ekstra forsterkning på snuten av skoen som øker slitestyrken betraktelig, noe som forlenger skoens levetid. Skoene er godt egnet til knestående arbeid.

Stigegrep - Piktogram

Stigegrep

Sålekant under sålen forhindrer at man glir på stigen.

Ankelbeskyttelse - Piktogram

Ankelbeskyttelse

En spesialutviklet ankelbeskyttelse er integrert både på fottøyets ytterside og innerside så ankelknoken beskyttes mot slag og trykk.

Olje- og bensinresistent såle - Piktogram

Olje- og bensinresistent såle

Sålen er olje- og bensinresistent samt resistent overfor visse kjemikalier.

Metallfritt skotøy - Piktogram

Metallfritt skotøy

Når skotøyet er markert med dette symbolet, betyr det at det er helt fritt for metall. Hverken spikervernet, tåkappen eller skolissehullene inneholder metall. Skotøyet er dermed svært anvendelig på f.eks. flyplasser.

Tåhette i kompositt - Piktogram

Tåhette i kompositt

Tåhetten beskytter tærne mot slag og trykk utenfra, testet til 200 joule (EN 12568). Tåhette av kompositt inneholder ikke metall. Kompositt leder hverken kulde eller varme og gir derfor økt komkort i både kalde og varme omgivelser.

Aluminiumståhette - Piktogram

Aluminiumståhette

Tåhetten skal beskytte tærne mot slag og trykk utefra. Hetten er testet og kan tåle trykk og slag på 200 joule.

Tåhette i stål - Piktogram

Tåhette i stål

Tåhetten har til formål å beskytte tærne mot slag og trykk. Hetten er testet og kan tåle et trykk på 200 joule (EN 12568).

TPU-forsterkning - Piktogram

TPU-forsterkning

TPU-forsterkningen på spissen er en ekstra påsydd forsterkning utenpå overlæret. Forsterkningen øker slitestyrken betraktelig, noe som forlenger skoens levetid.

Stabiliserende gelenk med støtabsorbering - Piktogram

Stabiliserende gelenk med støtabsorbering

Den spesialutviklede multifunksjonsgelenken er laget av et stivt nylonmaterial. Gelenken stabiliserer den midterste delen av foten og sørger for at fottøyet bøyer på riktig sted. I denne gelenken er det lagt inn en liten pute av komfortskum som er støtabsorberende. Den er plassert slik at hælen alltid er i kontakt med denne komfortsonen, og det gir godt fotfeste i fottøyet samt avlaster ryggen.

Stabiliserende gelenk - Piktogram

Stabiliserende gelenk

Den avlange standardgelenken er laget av et stivt nylonmateriale. Gelenken stabiliserer den midterste delen av foten og sørger for at fottøyet bøyer på riktig sted.

Tekstilspikervern - Piktogram

Tekstilspikervern

Fottøyet er forsynt med et tekstilspikervern fremstilt av spesialfibre. Spikervernet er sertifisert iht. ISO EN 20345, og det oppfyller kravene for S3-fottøy. Fordelene er at fottøyet blir mer fleksibelt, og det beskytter bedre mot kulde og varme, noe som gir en høy komfort for brukeren.

Spikerbeskyttelse i stål - Piktogram

Spikerbeskyttelse i stål

Fottøyets såle er forsynt med en tynn plate i stål som forhindrer at spiker og skarpe gjenstander blir tråkket opp i foten/skoen. Spikerbeskyttelse av stål er testet ifølge norm: EN 12568.

Støtabsorberende komfortsåle - Piktogram

Støtabsorberende komfortsåle

Alle MASCOTs komfortsåler (mellomsåler) er støtabsorberende i hele sålen. Gir god gangkomfort.

Stabiliserende gelenk med støtabsorbering - Piktogram

Non-marking-såle – setter ikke merke

Hvis du vil være helt sikker på at fottøyet ikke setter merker på gulv og annet underlag, skal du se etter dette symbolet. Skotøy med dette symbolet er utstyrt med en slitesåle av PU/PU.

Sålemateriale i PU/TPU, varmebestandig opp til 120°C - Piktogram

Sålemateriale i PU/TPU, varmebestandig opp til 120°C

Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i TPU. Sålene er temperaturbestandige opptil 120 C. TPU er et termoplastisk materiale som har en svært høy slitasjeverdi. Alle MASCOTs PU/TPU-såler er olje- og bensinresistent.

Sålemateriale i PU/PU, varmebestandig opptil 140° C - Piktogram

Sålemateriale i PU/PU, varmebestandig opptil 140° C

Både komfortsålen og yttersålen er laget i PU. Sålene er temperaturbestandige opptil 140° C. PU er et skummateriale som er svært støtdempende og sklihemmende. Alle MASCOTs PU/PU-såler er olje- og bensinresistent.

Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opptil 180° C - Piktogram

Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opptil 180° C

Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i gummi. Gummi er svært varmebestandig og kan tåle temperaturer på opptil 180° C. Alle MASCOTs PU/gummisåler er olje- og bensinresistent samt resistent overfor visse kjemikalier.

Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opp til 300°C kontaktvarme - Piktogram

Sålemateriale i PU/gummi, varmebestandig opp til 300°C kontaktvarme

Komfortsålen er laget i PU, og yttersålen er laget i gummi. Gummi er svært varmebestandig og kan tåle temperaturer på opptil 300° C kontaktvarme. Alle MASCOTs PU/gummisåler er olje- og bensinresistent samt resistent overfor visse kjemikalier.

Bygg og anlegg

Finn solid og slitesterkt skotøy med dette symbolet hvis du er murer, rørlegger, entreprenør, jobber med dekomponering eller andre lignende fag.

Bygg - Piktogram

Håndverk og lett konstruksjon

Se etter dette symbolet hvis du er ansatt i håndverks- og byggfag, som for eksempel tømrer, elektriker, maler, montør osv.

Industri - Piktogram

Energitung industri

Se etter dette symbolet hvis du for eksempel arbeider med metallbearbeiding, innen maskinproduksjon eller med mekanisk arbeid.

Service - Piktogram

Lettindustri og logistikk

Dette symbolet veileder deg til å finne fottøy til bransjer som elektronikk og mekanikk, lager, transport og relaterte områder.

Oeko-Tex® Standard 100