Kevlar®

MASCOT bruker materialet Kevlar® til å styrke de områdene på arbeidsklærne som utsettes for ekstra slitasje. Kevlar® er et de sterkeste materialene på markedet når det gjelder stikkmotstandsdyktighet. MASCOT bruker derfor materialet blant annet i bunnen av lommer samt på enkelte bukser som kneforsterkning. Arbeidsklærnes funksjonalitet, holdbarhet og kvalitet forsterkes ved bruk av Kevlar®.

Produkter ()

Høy slitestyrke er noe av det viktigste å tenke på når man velger arbeidsklær. MASCOT bruker Kevlar® i mange av produktene sine fordi Kevlar® kan noe som ikke mange andre stoffmaterialer kan. Kevlar® er en svært sterk fiber som i kombinasjon med andre materialer forsterker de områdene som daglig utsettes for ekstra slitasje. Det kan blant annet være i bunnen av lommer, hvor det ofte brukes spisse verktøy og skruer, og til knedesign i bukser som brukes til knestående arbeid på ujevnt underlagt.

Sikkerhet og styrke i mange bransjer

Kevlar®-fiberen er fremstilt av et syntetisk materiale som er sterkt nok til å stoppe både kuler og kniver. Kevlar® blir ofte omtalt som et materiale som er fem ganger sterkere enn stål. Materialet har mange bruksområder, og det brukes også i skuddsikre og kuttbestandige vester som anvendes av militæret og politiet.