MASCOT® WORKWEAR

Prins Joachim innvier MASCOT's helseprorgam i Laos

19. november 2014
Hans Kongelige Høyhet Prins Joachim innviet i dag et helseprogram som er igangsatt av Silkeborg-virksomheten Mascot International A/S på MASCOTs nye fabrikk i Laos.
Som et ledd i etableringen av fabrikken har MASCOT opprettet en helseklinikk med en heltidsansatt lege og foreløpig én sykepleier.
«Formålet med helseprogrammet er både å tilby konsultasjoner til medarbeidere med helseproblemer og å sørge for systematisk informasjon for å forebygge sykdom og bedre helsetilstanden blant medarbeiderne», sier MASCOTs administrerende direktør Michael Grosbøl, som i dag deltok i innvielsen sammen med prinsen og lokale myndigheter.

MASCOT har svært gode erfaringer fra Vietnam, og virksomheten driver to helseklinikker her i forbindelse med MASCOT VIETNAMs produksjonsenheter. «Helseprogrammene i Laos og Vietnam er kun ett enkelt element i den omfattende CSR-innsatsen som vi igangsatte fra første stund. I tillegg legger vi stor vekt på anstendige lønninger, gode arbeidsforhold, et godt arbeidsmiljø, profesjonelle opplæringsprogrammer og en ansvarlig miljøpolitikk», sier Michael Grosbøl.

Han påpeker også at CSR-innsatsen er en god forretning for MASCOT. «Produksjonsenhetene våre i Vietnam satt ny rekord i 2014 med et høyere resultat enn vi har sett noe annet sted i verden. Kvaliteten på produktene er også førsteklasses. Jeg er ikke i tvil om at de gode arbeidsvilkårene hos MASCOT er årsaken til dette. Fornøyde medarbeidere er dyktige medarbeidere. Slik er det», sier Michael Grosbøl.

MASCOT sysselsetter 1700 medarbeidere på virksomhetens egne fabrikker i Vietnam, og foreløpig er det 300 medarbeidere på den nye fabrikken i Laos. Virksomheten er i dag den største produsenten av arbeidsklær i Danmark med eksport til hele Europa, USA og andre oversjøiske markeder.

Om MASCOT Laos:
MASCOTs fabrikk i Laos ble innviet 23. desember 2013 – les mer her.

Den laotiske industriministeren besøker MASCOT Laos i juni – les mer her.

Om MASCOT Vietnam:
MASCOTs danske direktør i Vietnam får kongelig æresmedalje for vedvarende CSR-engasjement – les mer her.
CSR-sertifisering i MASCOT Vietnam, SA 8000 – les mer her.
 

Relaterte nyheter

Relevante linker

 
Mascot International A/S · Silkeborgvej 14 · DK-7442 Engesvang · Danmark · Tlf. +45 8724 4700 · Fax +45 8724 4701 · SE/CVR nr. 1386 3385
Mascot International A/S
Julsøvej 100
8600 Silkeborg
Danmark

Tlf. +45 8724 4700
Fax +45 8724 4701
SE/CVR nr. 1386 3385