T-skjorter laget av resirkulert plast bidro til å samle søppel i naturen

2 Menn - MASCOT T-skjorter
21. August 2020
Gjenbruk var i fokus da fotballfans fra Århus samlet søppel i lunden rundt deres lokale stadion. Alle var ikledd en bærekraftig t-skjorte fra MASCOT laget av resirkulert plast fra Asia.

Sammen med 60 % økologisk bomull utgjør resirkulert polyester 40 % av stoffet i MASCOTs bærekraftige t-skjorter. Resirkulert polyester er laget av brukt plastemballasje fra Asia.

Lørdag 15. august samlet 100 århusianere søppel og plast i Kongelunden nær AFGs hjemmebane, Ceres Arena. Alle var iført t-skjortene fra MASCOT.

Arrangementet, Clean Up Aarhus, ble støttet av MASCOT. Blant søpla som de mange frivillige samlet inn fantes det både plastflasker og -poser, et sykkelhjul, en skøyte og andre bemerkelsesverdige ting.

Sustainable

Til fordel for miljøet og samfunnet

MASCOT mener at vi har et ansvar for å resirkulere materialer i den grad det er mulig. TESTED TO WORK betyr at vi streber etter å utvikle og designe klær som tar hensyn til sosiale, miljømessige og økonomiske aspekter, samtidig som vi sikrer at produktene har høy kvalitet og lang levetid.

I Asia blir brukt plastemballasje som flasker og poser samlet, vasket, brutt ned i granulater og spunnet til polyestertråder. Ved å resirkulere plast blir avfall gjort om til en ressurs, og innsamling av avfall blir et potensielt inntektsgrunnlag for befolkningen. Dette er til fordel for både miljøet og samfunnet.

T-skjorter-Sustainable-Mann-Barn

Plastens mange egenskaper

Plast er et veldig sterkt materiale med mange muligheter til bruk, utforming og resirkulering. Derfor er det naturlig å se på brukt plast som en ressurs i stedet for et restprodukt eller søppel.

Bærekraftige t-skjorter av resirkulert polyester får nye egenskaper. Polyester er en veldig stabil fiber som gjør at stoffet holder formen bedre og ikke har noen særlig høy tendens til å krympe etter vask. Blandingen av organisk bomull og resirkulert polyester gjør at klærne tørker raskere og samtidig er behagelige mot huden. Polyester har høy slitestyrke, og klærne får dermed generelt lengre levetid.

MASCOTs bærekraftige produkter inkluderer også poloer og gensere. I tillegg er produktene tilgjengelige i 100 % økologisk bomull.

Du kan lese mer om våre bærekraftige produkter her

Bærekraftige produkter