Arbeidstøy

av eukalyptus
Tencel logo - Pressesenter
19. Februar 2014

MASCOT utvikler hele tiden nye stofftyper for å gi arbeidsklærne helt spesifikke egenskaper som hjelper brukerne i hverdagen. Det siste eksempelet er stoff med naturfiberen Tencel®.

Tencel® utvinnes fra eukalyptustrær og er derfor 100 % naturlig. Tencel® ikke bare supermykt når det er vevd til stoff. Det er også fukttransporterende og temperaturkontrollerende, og stoffet kjennes mykt, glatt og kjølig mot huden. Tencel® er 50 % mer absorberende enn bomull og gir dermed førsteklasses komfort.

Nye håndverksbukser med Tencel®

MASCOT har en stor variasjon av produkter med Tencel® i produktutvalget – fra overaller og bukser til arbeidsjakker. Plaggene finnes i både ensfargede og tofargede varianter. I mars finner du også en produktnyhet med Tencel® i butikkene: MASCOT® Bremen. Det er slitesterke håndverksbukser med hengelommer, kneputelommer og en helt unik passform. Passformen har lav midje og ergonomisk formede ben. På innsiden av bena og i skrittet er det satt inn en smart kile, som gir en tilnærmet ubegrenset bevegelsesfrihet.

MASCOT® Bremen - 2014 - Bukser

Unik blanding av polyester og Tencel®

I MASCOT® Bremen og i MASCOTs andre produkter med Tencel® er det også brukt polyester for å få alle de gode egenskapene fra denne fiberen – slitestyrke, formstabilitet og holdbarhet, vask etter vask. Blandingen av Tencel® og polyester samler de beste egenskapene fra to materialer: Høy slitestyrke og førsteklasses komfort.

Det kan også tilføyes at Tencel® har en fornuftig miljømessig profil: MASCOTs Tencel® er utelukkende produsert fra bærekraftig skogbruk, og fremstillingsprosessen av Tencel® krever mindre enn én tiendedel av vannet som må til for å fremstille bomull.

MASCOT® Bremen er på lager i mars. Øvrige produkter med Tencel® finnes allerede på lager.