Vernesko

    Vernefottøy - 2018
    Wed, 04 Jul 2018
    Det kan være en påkjenning for kroppen å jobbe i utfordrende omgivelser. For å unngå å skli, snuble eller falle er det derfor svært viktig at du velger vernesko med beskyttende egenskaper. Hvis du velger riktige vernesko, kan du fokusere på jobben uten å være redd for å skade føttene.

    Sålen er viktig for sikkerheten

    Hvis du jobber utendørs i all slags vær, er det viktig med robuste vernesko. Skoene skal tåle mye vær og vind, og slitesterke skinnsko er ofte et godt valg. Sålen må dessuten være svært sklisikker, slik at du ikke snubler og faller på glatte og ujevne overflater. For å finne ut hvilke sko som passer best for deg og dine arbeidsomgivelser, kan sålen testes i to ulike kategorier: glycerol på ståloverflater (SRB) eller såpe på kjemiske overflater (SRA). Sålen testes på en flat overflate og på en overflate med syv graders helling. Når sålene er testet på denne måten, kan du fokusere på jobben i stedet for å passe på hvor du setter føttene.

    Slitesterke og beskyttende vernesko

    Verneskoene i produktserien MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY innfrir kravene til både SRB og SRA. Dermed opphøyes skoene automatisk til SRC-standard, som er den beste standarden for sklisikre såler. I tillegg er sålematerialet av PU/gummi spesielt utviklet for krevende omgivelser og kan motstå varme på opptil 300 °C. Multifunksjonsgelenken stabiliserer den midterste delen av foten og fordeler støtet på hele foten, noe som reduserer belastningen på beina. Gelenken er plassert under hælen og sikrer at hælen alltid er i kontakt med det støtdempende materialet, slik at du får godt fotfeste. Dette er særlig viktig hvis du jobber på ujevne overflater eller i stiger.

    Vernestøvler - MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY - 2018

    Ekstra krav til verneskoene

    Hvis jobben din krever at skoene har ekstra ankelstøtte eller enda bedre beskyttelse mot været, finner du også vernesko som oppfyller slike krav, i produktserien MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY. F0165-902-verneskoene har for eksempel trelags ankelbeskyttelse som absorberer og fordeler støtene og belastningen på ankelen, noe som forhindrer ubehag og skader ved slag mot ankelen. Hvis du er på utkikk etter svært værmotstandige vernesko, bør du velge sko med Sympatex®-membran som beskytter føttene dine mot vind og vann og samtidig er svært ventilerende.